Cutremurul de 7,1 grade, înregistrat la orele 01.51 GMT, a lovit la o adâncime de 36 de kilometri şi a fost detectat la aproximativ 300 de kilometri de coastele caledoniene, potrivit Agerpres.

Cutremurul a fost urmat de o replică având magnitudinea 6,5. Vineri, în aceeaşi zonă s-a produs un seism cu magnitudinea 7,7, cu alertă de tsunami în Pacificul de Sud ridicată la scurt timp.

Citește și: VIDEO- Vulcanul Etna este pe cale să erupă: autoritățile din Italia sunt în alertă

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Pălăria Melaniei, pantaloni scurţi şi lenjerie: obiectele vestimentare cele mai comentate la învestitura lui Trump. „Aproape a zburat”- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

„A durat poate două secunde, nu prea mult”, a spus Nancy Jack, managerul Friendly Beach Bungalows de pe insula Kana din Vanuatu.

Oficialul a adăugat că nu s-au văzut valuri mari, potrivit The Straits Times.

Valuri de tsunami mai mici de 0,3 metri

Arhipelagul Noua Caledonie este situat în apropierea aşa-numitului "Cerc de Foc al Pacificului" şi a vulcanilor subacvatici din Bazinul Lau, motiv pentru care zona este în mod regulat afectată de şocuri seismice. 

Se așteaptă că orice valuri de tsunami vor avea o înălțime mai mică de 0,3 m, a transmis Centrul de Avertizare a Tsunamii din Pacific într-o actualizare.

Valurile ar putea ajunge în insulele Pacificului Fiji, Kiribati, Vanuatu și Wallis și Futuna, a spus, după ce anterior a emis un avertisment pentru coastele aflate la 300 km de epicentru.

Cutremur de 7,1 grade- valurile de tsunami vor avea o înălțime mai mică de 0,3 m 

Cutremur de 7,1 grade- valurile de tsunami vor avea o înălțime mai mică de 0,3 m 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si