Seismul, cu magnitudinea 4, a avut loc la o adâncime de 10, 5 kilometri.

Tot miercuri, un cutremur cu magnitudinea 3,7 s-a produs, la ora 11:11, in judetul Buzau, la o adâncime de 113,8 kilometri.

De la inceputul lunii august, aproape zilnic au avut loc cutremure in zona Buzau- Vrancea, cel din Galati fiind al şaisprezecelea.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

In 1 şi 2 august, in Buzau au avut loc seisme cu magnitudini de 4,6 şi 4,9, iar in zilele de 3 şi 4 august cutremurele au fost de 3,8. in 10 august, in zona Vrancea au avut loc trei cutremure cu magnitudini de 2,7 şi 2,8.

In ultimii doi ani, in România s-au produs peste 25 de seisme cu magnitudine peste 4. in România, cel mai puternic cutremur din acest an a avut loc in 8 februarie, in Vrancea, şi a avut magnitudinea 5, fiind resimtit şi la Bucureşti.

Directorul onorific al Institutului National de Fizica Pamântului (INFP), Gheorghe Marmureanu, a declarat recent ca, din analizele şi cercetarile sale, urmatorul mare cutremur care se va produce in România va fi in anul 2040 sau in perioada 2077- 2078.

in schimb, directorul INFP, Constantin Ionescu, sustine ca nu se pot face astfel de estimari, dar afirma ca astfel de seisme sunt normale pentru zona Vrancea.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si