Close sidebar
Close sidebar

VIDEO- UPDATE- Cutremur Turcia: bilanțul morților a ajuns la peste 7.200 de persoane. Accesul în regiunile afectate de cutremur este îngreunat și din cauza vremii. Peste 35.000 de răniți

Peste 7.200 de morți în Turcia și Siria după cutremurele devastatoare de luni. Peste 35.000 de răniți au fost identificați. Salvatorii caută neîncetat supraviețuitorii sub dărâmături.

Diana Bostan,

Cutremur Turcia


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

UPDATE: Trei cetățeni britanici sunt dați dispăruți în urma cutremurului. James Cleverly spune că: „Evaluăm că probabilitatea unor victime britanice pe scară largă rămâne scăzută”.

Președintele Fuat Oktay a anunțat că peste 8 mii de persoane au fost scoase până acum de sub dărâmături. Un număr de 380 de mii de persoane s-au refugiat în adăposturi guvernamentale sau în hoteluri, iar alții s-au dus în centre comerciale, stadioane, moschei sau centre comunitare.

Conform Agenției de gestionare a dezastrelor din Turcia a fost primit un număr de 11.342 de rapoarte în privința clădirilor prăbușite, dintre care 5.775 au fost confirmate.

În Turcia au decedat 2.921

de persoane, iar peste 15.834 de persoane au fost rănite, în timp ce în Siria au fost confirmate 1.451 de decese şi 3.531 de persoane rănite.

Bilanțul morților a ajuns la 4.372 de persoane

Agenţiei de gestionare a dezastrelor şi a situaţiilor de urgenţă din Turcia a precizat faptul că cel puţin 5.606 clădiri s-au prăbușit, iar altele sunt pe cale să se prăbușească.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citește și: Echipe medicale din mai mulți voluntari intervin în urma celor două cutremure catastrofale din Turcia

Până în prezent au avut loc cel puțin 100 de replici cu magnitudinea de 4,0 sau chiar mai mari.

Cei ce au supraviețuit căută cu disperare persoanele dragi dispărute sau plâng penttru faptul că au rămas fără un acoperiș deasupra capului.

Citește și: Dezastrul din Turcia. Lucian Bode: „Vorbim de dimensiuni apocaliptice ale acestei catastrofe”

"Se fac zgomote, dar nu vine nimeni", a spus el. "Suntem devastaţi, suntem devastaţi. Doamne... Ei strigă. Spun: "Salvaţi-ne", dar noi nu-i putem salva. Cum îi vom salva? Nu a mai fost nimeni de dimineaţă."

Preşedintele Turciei a declarat o săptămână de doliu naţional

"Ca urmare a cutremurelor care au avut loc în ţara noastră la 6 februarie 2023, a fost declarată o perioadă de doliu naţional de şapte zile. Drapelul nostru va fi coborât în bernă până duminică, 12 februarie 2023,  la apusul soarelui, pe întreg teritoriul ţării noastre şi în cadrul reprezentanţelor străine", a scris Erdogan pe Twitter.

Citește și: Mărturiile cutremurătoare ale oamenilor, după seismul din Turcia: ,,Măcar să murim împreună în același loc. A fost singurul lucru care mi-a trecut prin minte''

Erdogan va avea o discuție cu Joe Biden, în vederea ajutorului care va fi acordat de SUA.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI