În februarie 2019, buzoianul Cosmin Dan îngrozea opinia publică după ce și-a omorât iubita, pe Valentina, după care a dat foc apartamentului. La finalul anului trecut, înainte de termenul final, procurorii au cerut schimbarea încadrării juridice a faptei inculpatului, considerându-se că există în dosar circumstanțe agravante. Conform buzoienii.ro, procurorii au cerut schimbarea încadrării juridice de la omor cu premeditare, pentru care buzoianul ar putea primi maximum 25 de ani de închisoare la omor cu cruzime, pentru care se poate da închisoare pe viață.

Citeste si: VIDEO| Primele reacții oficiale în cazul elevei care s-a fotografiat îmbrăcată sumar, în poarta unei mănăstiri

Cosmin Dan a comis pe 23 februarie 2019 o crimă care a îngrozit România. El și-a omorât fosta iubită, pe Valentina, pe motiv că aceasta îi punea în pericol relația cu noua parteneră. Tânărul a venit de la București la Buzău pentru a ”rezolva” problema, a bătut-o crunt pe Valentina și a dat foc apartamentului, lăsând-o pe fată să moară.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

”De cum a intrat pe ușă Cosmin Dan a strigat către Valentina îți dau foc și te omor. Foarte nervos și violent a luat-o imediat la bătaie. A tras-o de păr, a început să-i care palme și pumni. A lovit-o în față, dar i-a dat una și în ficat. Apoi i-a sunat pe prietenii lui, pe Clonț și Naum, și le-a cerut să-i aducă benzină ca să-i dea foc.

Eu am încercat să-l potolesc pe Cosmin, să n-o mai bată. N-am reușit. La un moment dat a luat masa pe care erau mai multe sticle și pahare și a aruncat-o spre Valentina, care era în colț, în dormitor. A aruncat spre Valentina și cu un scaun. Când a intrat pe ușă Clonț a spus „ia benzina și dă-i foc!”. Sticla era de doi litri, plină cu benzină. Cosmin Dan a început să stropească prin toată camera, inclusiv pe Valentina. Apoi i-a cerut lui Clonț să-i dea bricheta. Acesta i-a întins o brichetă albă. S-a jucat puțin cu bricheta apoi a aprins-o în timp ce ținea mâna înspre Valentina”,  a mărturisit martorul Antonio la proces, potrivit sursei citate. 

La 11 luni de la teribila dramă, mormântul Valentinei este vizitat aproape zilnic de familie, de colegii și de prietenii fetei ucise. Aceștia aduc flori, aprind lumânări sau lasă diverse jucării de pluș, familia agățând de cruce un urs de pluș roz, favoritul celei care a fost Valentina. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si