Kristi Reci, înmormântată alături de părinții și fratele ei

Familia Reci a pierit în urma dezastrului care a lovit statul albanez. Kristi Reci avea doar 24 de ani. Logodnicul său, Gregun Rama, a publicat pe contul de Instagram un mesaj în care și-a luat rămas bun de la familia Reci.

Cutremurul din Albania: Printre cele 50 de victime ale calamității se numără și logodnica fiului premierului albanez
Printre victimele cutremurului devastator care a avut loc în Albania se numără și Kristi Reci, o tânără care era logodită cu fiul premierului albanez Edi Rama.

50 de victime confirmate

Cutremurul care s-a produs marți dimineața în Albania a fost cel mai puternic din ultimele decenii.

Mai multe zone din vestul țării au fost pur și simplu devastate, potrivit Agerpres.

Clădiri întregi s-au surpat şi au prins oameni sub munţi de moloz

Seismul de magnitudinea 6,4- cel mai puternic în această regiune a micii ţări din Blacani de aproape un secol- a avut loc marţi, înainte de zori, în timp ce oamenii dormeau. 

Oraşele Durres, o localitate turistică cu 400.000 de locuitori pe coasta Mării Adriatice, şi Thumane, la nord de Tirana, au fost cele mai afectate.

După ce au muncit fără încetare timp de peste trei zile, echope de salvatori urmează să-şi concentreze căutările doar în două locuri sinistrate la Durres.

Cutremurul din Albania: Printre cele 50 de victime ale calamității se numără și logodnica fiului premierului albanez
Printre victimele cutremurului devastator care a avut loc în Albania se numără și Kristi Reci, o tânără care era logodită cu fiul premierului albanez Edi Rama.

Autorităţie estimează că nu mai există dispăruţi în alte zone afectate

Bilanţul a crescut la 49 de morţi după descoperirea unor noi corpuri joi seara, iar catastrofa s-a soldat cu peste 750 de răniţi a anunţat premierul albanez.

Între morţi se află inclusiv familii întregi.

”Patruzeci şi cinci de persoane au fost scoase în viaţă dintre dărâmături”, a declarat Edi Rama.

În capitală nu s-a înregistrat niciun mort, însă cutremurul a provocat numeroase pagube şi a semănat panica. Aproape 70 de imobile au fost puternic avariate, dar şi 250 de case.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Aproximativ 3.500 de persoane au rămas fără locuinţă, dintre care 1.000 au fost găzduite în centre de primire, iar celelalte de rude.

În oraşul portuar Durres, unde 700 de case şi 176 de omobile au fost avariate grav, 1.250 de persoane au fost cazate la hotel sau în centre de urgenţă. La Thumane sunt 500 de deplasaţi.

Citeste si: Poliţia Metropolitană tratează incidentul de la Podul Londrei ”ca şi cum ar avea legătură cu terorismul”

Citeste si: Clipe de groază în Anglia: focuri de armă auzite lângă Podul Londrei. Cel puțin o persoană a fost ucisă!

Citeste si: Uber anunță noi reguli pentru utilizatori și pentru șoferii parteneri

Edi Rama a promis din nou locuinţe fiecărei familii sinistrate până în 2020

Apeluri la donaţii au fost lansate de către autorităţi, ONG-uri sau instituţii private, în vederea ajutorării victimelor.

”Potrivit unei prime estimări, constribuţiile depăşesc cinci milioane de euro şi 1,5 milioane de dolari”, a precizat şeful Guvernului.

Albania este cunoscută prin urbanismul său sălbatic.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Arhitectul albanez Maks Velo acuză, într-un interviu acordat AFP, o ”dezvoltare haotică”, în care constructorii ”adaugă etaje peste etaje fără permis”, cu material care nu corespunde normelor de securitate.

Balcanii se confruntă cu o puternică activitate seismică din cauza mişcării plăcilor tectonice africană şi eurasiatică, dar şi ale microplăcii adriatice.

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si