Adrian Câciu, în vârstă de 47 de ani, este noul ministru al finanţelor din partea PSD.

Acesta lucrează de 20 de ani în instituţii publice şi nu are experienţă politică.

Înainte de a fi numit Ministru de Finanţe, Adrian Câciu a fost timp de un an consilierul personal al primarului din Buzău, oraşul din care provine liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Citeste si: O nouă gafă a ministrului de Finanțe: nu a știut cât e salariul minim. "Nu are cum să fie 1.300 lei"

Ce studii are Adrian Câciu?

Potrivit datelor din CV, Câciu este absolvent al Liceului Teoretic Gheorghe Șincai(1988 – 1992), cu profil real, din București. 

Câciu este absol­vent al Facultăţii de Relaţii Comerciale şi Financiar-Bancare Interne şi Internaţionale din cadrul universităţii private Româno-Americane. Licența sa a fost luată în anul 1998, în cadrul Academiei de Studii Economice. Adrian Câciu ar fi făcut astfel parte din a doua generaţie a facultăţii private înfiinţate în 1991 în cadrul Universităţii Româno-Americane.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Adrian Câciu a absolvit şi un program de masterat la ASE – în cadrul Facultăţii de Economie Agroalimentară, în anul 2011.

Citeste si: Legea bugetului pentru 2022, adoptată până la Crăciun. Ministrul de Finanțe: "Avem de recuperat multe întârzieri"

Acesta a obținut și un atestat în specialitatea de Formator, în anul 2018.

Citeste si: Noul ministru de Finanțe, anunțat azi după ședința PNL

Ce funcții a ocupat Adrian Câciu?

În ceea ce privește traseul profesional, trecerea de la o funcţie la alta nu indică neapărat o promovare. Înainte de a fi ministru, acesta a lucrat ca director de cabinet al unui secretar de stat din Ministerul Agriculturii, condus la acea vreme de Petre Daea.

De-a lungul timpului, el a „jonglat“ între joburi la Ministerul Agriculturii şi la Agenţia Domeniilor Statului, unde a fost, pe rând, şef corp control, inspector de specialitate, membru consiliu de administraţie, director, consilier superior, membru în comitetul de privatizare, director cabinet secretar de stat, consilier superior.

Din noiembrie 2020 a ocupat postul de consilier personal al primarului din Buzău şi consilierul pe probleme economice al PSD.

Citeste si: Rectificarea bugetară va fi adoptată vineri. Ce se întâmplă cu banii de pensii

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si