Astazi vorbim despre incredere si ce ce este important sa avem incredere in noi?

"Daca eu chiar cred ca un lucru este potrvit mie sau adaptat la ceea ce pot aduce eu in viata mea la un moment dat, acest lucru se implneste. Se numeste profetia auto-implinita. Stima de sine are lagtura cu aceasta incredere ca eu pot realiza ceva”, explica psihoterapeutul.

"Stima de sine creste odata cu experientele de viata pe masura ce noi incercam lucruri diferite si observam ca de fapt suntem capabili in respectivul domeniu", sustine psihologul.

"Nimeni nu stie de ce esti tu in stare.  Daca v-as spune cati oameni mi-au spus ca nu voi canta sau nu voi juca in filme sau ca nu voi dansa niciodata", spunea si Jennifer Lopez intr-un interviu oferit la o televiziune americana.

"Increderea in noi este pactic promotorul vis-a-vis de tot ce inseamna o viata implinita si echilibrata", mai explica psihologul.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Ne poate ajuta asta sa ne atingem scopurile in viata? Tot psihologii au raspunsul:" I deea de a gandi ca esti capabil sa realizezi ceva conduce pana la urma la implinirea respectivelor vise”.

Apropo de incredere, ce ati face daca v-ati prinde partenerul ca se uita in telefonul dumneavoastra?" Cand ajungem sa controlam  viata privata a partenerului e clar ca sunt niste probleme acolo de stima de sine,  de gelozie extrema, pana la urma de abuz”.

Acest lucru poate distruge orice relatie sanatoasa, avertizeaza specialistii. ”Neincrederea in mine se propaga ca neincredere in partener”.

Stiti ce spun specialistii? Ca sportul ne poate ajuta la capitolul incredere in noi, asa ca astazi va propun cateva exercitii pe care le puteti face chiar si in pat inainte de culcare sau cand va treziti.

Acum trebuie sa va fac o dezvaluire: Atentie in ce culori va imbracati pentru ca ele spun despre dumneavostra mai mult decat credeti!

"Uneori culorile vorbesc,  ca sa spun asa, in raport cu stima de sine. Persoanele care aleg culori sterse terne, de multe ori nu vor sa fie remarcati pentru ca ei n-au incredere in fortele proprii, fie sunt persoane timide', spune psihologul.

Sper ca am adus putina fericire in casele dumneavostra. Pana Miercurea viitoare nu uitati sa zambiti, e gratis!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si