Coeficientul de inteligență (IQ) reprezintă un scor derivat din diferite teste standardizate prin care se încearcă măsurarea inteligenței. Coeficientul mediu de inteligență al unui om este în jurul cifrei 100, iar cel mai mare factor IQ cunoscut până astăzi depășește 240.

Citeste si: Cel mai scurt test IQ din lume, picat de 80% dintre oameni. Crezi că ești mai inteligent decât ei?

Faptul de a privi o poză mai mult timp pentru a găsi ceva ieșit din comun  s-ar putea să nu sune ca o sarcină importantă, dar chiar și provocările minore te pot ajuta să-ți dezvolți răbdarea, să-ți întărești mintea și să-ți dea senzația că poți realiza orice.

Poți găsi litera ascunsă în imaginea de mai jos?

Dacă reușești să găsești în mai puțin de 20 de secunde litera ascunsă în imaginea de mai jos, psihologii spun că ai un IQ dezvoltat peste valoarea medie a populației.

Este foarte bine, totuși, și dacă găsești litera între 20 secunde și 1 minut, mai ales că o mare parte din exercițiu are legătură și cu capacitatea ochiului de a sesiza anumite nuanțe de culoare.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Totul depinde de modul în care cauți litera ascunsă în interiorul imaginii, fără să ai prea multe indicii legate de acest aspect.

În clipa în care a ajuns la concluzia că litera nu se ascunde în niciunul dintre cercurile portocalii, atunci instinctul unei persoane cu IQ ridicat este să caute litera la alt nivel de mărime și se gândește că ar putea fi alcătuită din mai multe cercuri distinctive.

Rezultatul unei căutări atente în imaginea de ansamblu depinde de distingerea unor diferențe de culoare. Dacă ochii nu te ajută foarte bine, inteligența îți mai poate da o soluție: minimalizează mult imaginea (CTR+tasta minus)- litera iese mult mai bine în evidență dacă o privești de la depărtare. 

Vezi răspunsul corect mai jos:

Sursa


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si