Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Dansul din buric, spectaculos și fascinant. Conceptul de belly dance este tot mai căutat în România

Belly Dance-ul este tot mai căutat la noi în țară. Româncele sunt cucerite de mișcările elegante care dincolo de imaginea spectaculoasă, presupun o condiție fizică de invidiat. Am aruncat și noi o privire la un spectacol de aceste fel, desfășurat recent în Oradea.

Redactia Stirile Kanal D,

Dansul din buric, spectaculos și fascinant. Conceptul de belly dance este tot mai căutat în România

[Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Sexy și provocator, dansul din buric exercită o atracție magnetică pentru cei care îl privesc. Originile acestui stil de mișcare datează din Egiptul antic, iar coregrafiile, la fel ca și costumele, s-au adaptat, de-a lungul timpului.

Citește și: VIDEO- Dansator român, moarte fulgerătoare la Londra. Alexandru avea doar 31 de ani

Alina Chiș, dansatoare de Belly Dance: „Costumul este format dintr-un sutien, fustă și centură. În trecut, costumele erau făcute din paiete. Dar s-au adaptat la vremurile noastre și acum sunt formate dintr-o combinație de paiete și pietre.”

Bianca este o fană înrăită a acestui tip de dans, pe care îl practică de mai bine de un deceniu.

Bianca Hodișan, dansatoare de Belly Dance: „Este greu, îți trebuie foarte multă perseverență, răbdare.

Este greu pentru că lucrăm toate grupele de mușchi, dansăm din toate părțile corpului, nu lăsăm deoparte nicio părticică.”

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Pentru ea, belly dance-ul este la fel precum o ședință în sala de fitness: presupune o condiție fizică de invidiat.

Bianca Hodișan, dansatoare de Belly Dance: „Este nevoie și de mobilitate, de elasticitate, și dacă s-ar putea face și streching și balet ar fi ideal pentru o performanță mai mare.”

Dansul din buric este practicat de tot mai multe femei

Conceptul de belly dance este tot mai căutat în țara noastră, unde tot mai multe tinere își doresc să deprindă tainele dansului. Pentru că fascinația este atât de mare, multe dintre cluburi organizează seri tematice, unde vin să danseze cursantele care se perfecționează în acest stil oriental.

Kati Rezmuves, dansatoare Belly Dance: „Eu am descoperit dansul oriental când rămâneam gravidă, am fost la dansuri orientale pe toată perioada sarcinii, ajută foarte mult mușchiul pelvic, dar ajută mult trupul și sufletul, te conectează foarte mult și cu bebelușul, ajută mult și la naștere.”

Cele care învață mișcările orientale își perfecționează și cunoștințele istorice, căci multe dintre costumele scenice au diverse simboluri care datează din vremurile demult apuse.

Alia, fondatoarea clubului de Belly Dance: Candelabru reprezintă abundența financiară pentru egipteni, dar în general la nunți, în momentul în care este invitată o dansatoare și are candelabru pe cap înseamnă abundență financiară și multă prosperitate.”

Pentru că atracția pentru acest tip de spectacole este tot mai mare, la începutul lunii decembrie țara noastră va găzdui singurul și cel mai mare festival de dans din buric organizat vreodată în România. Peste 60 de dansatoare își vor arăta măiestria scenică la Oradea, în fața unui juriu internațional.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI