Buna Vestire 2022 este prima zi din Postul Paștelui când are loc Dezlegarea la Pește. Cu ocazia acestei zile, creștinii care postesc pot mânca pește și fructe de mare.

Buna Vestire este praznicul în amintirea zilei în care Sfântul Arhanghel Gavriil a vestit Sfintei Fecioare că va naște pe Fiul lui Dumnezeu. 

Citeste si: Se spală de Buna Vestire 2022? Ce spun preoţii

În continuare vă prezentăm trei rețete perfecte pentru ziua de Buna Vestire!

Borș cu perișoare de somon

Ingrediente:

- 1 medalion somon proaspat

- 2 morcovi

- 2 cepe uscate

- 1 ardei gras rosu

- 1 mana orez

- 1 ou de tara

- 1 l apa

- 500 ml bors de putina de casa

- 2-3 linguri ulei de masline

- patrunjel verde

- sare

Preparare:

Curatam si spalam legumele.
Pestele il spalam si il curatam de piele si eventuale oase, apoi il tocam rapid la masina.
Radem 1 morcov, tocam 1 ceapa, cateva fire de patrunjel si punem peste pestele tocat.

Adaugam o mana de orez spalat si sare. Spargem si batem 1 ou si il punem peste compozitia de peste. Amestecam bine si apoi dam la frigider o jumatate de ora.
Pornim aparatul sau punem pe foc o oala incapatoare.
Punem la incins 2-3 linguri ulei de masline.

Citeste si: VIDEO| Patronii de restaurante s-au adaptat la cerinţele clienţilor şi au început să-și facă stocuri seriose de miere

Radem morcovul, tocam ceapa si ardeiul gras si le punem la calit cu un pic de sare. Eu am selectat functia Fry, cu 5 minute de calire.
Dupa ce s-au rumenit legumele, adaugam apa si selectam functia Boil. Inchidem capacul si pregatim perisoarele. Le punem in oala la fiert. Adaugam sare si lasam sa fiarba aproximativ 20 minute. Separat fierbem borsul cu un pic de sare, apoi il adaugam in oala. Mai lasam sa fiarba cateva minute, adaugam un pic de patrunjel sau leustean daca aveti si inchidem programul sau inchidem ochiul. Lasam acoperit borsul pana in momentul servirii.
Este o bunatate, racoritor, iar perisoarele sunt atat de pufoase incat efectiv se topesc in gura.

rețete pește

Borș cu perișoare de somon

[Sursa foto: Gustos.ro]

Păstrăv A la Venitienne

Ingrediente:

-4 pastravi eviscerati,curatati si bine uscati

-80 gr unt

-1 lingurita de sare

-1 lingurita piper

-1 ligurita rozmarin tocat

-1 lingurita cimbru tocat

-2-3 catei de usturoi tocati

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

-1 lingurita coaja de lamaie rasa

-2 liguri ulei de masline

-pesmet

-ulei

-zeama de lamaie

Citeste si: Ridichea roşie, contraindicaţii şi beneficii: Cine nu ar trebui să consume această legumă de primăvară?

Preparare:

Amestecati untul cu sarea, piperul, coaja de lamaie, rozamarinul, cimbrul si usturoiul tocat pana obtineti un amestec omogen.
Umpleti interiorul pestilor cu amestecul de unt.
Asezati pestii intr-un vas si puneti peste ei zeama de lamaie si uleiul de masline. Dati la frigider pentru o ora.
Treceti pestii prin pesmet, apoi ii asezati pe gratarul cuptorului(preincalzit la 190 gr). Sub gratar puneti o tava acoperita cu hartie pentru copt. Lasati pestii in cuptor timp de 20 de minute.

rețete pește

Păstrăv A la Venitienne

[Sursa foto: Gustos.ro]

Dorada en papillote, cu cartofi noi aurii

Ingrediente:

-1 peste dorada proaspat (aprox. 600- 700 gr)

-condimente: sare de mare

-oregano

-patrunjel

-rozmarin

-2 lg ulei de masline

-hartie de copt

-pentru garnitura

-6-7 cartofi noi marisori

-sare de mare

-oregano

-usturoi verde

Citeste si: Ce vitamine conţine ştevia?

Preparare:

Spalam si curatam pestele de solzi si pe interior. Eu ii tai capul si coada.
Il stergem cu un prosop de hartie apoi il stropim cu un pic de ulei de masline. Presaram un pic de sare de mare, apoi presaram condimentele uscate. Luam o hartie de copt si impachetam pestele, sigiland bine marginile. Punem intr-un vas termorezisten si dam la cuptor, la foc mediu, cam 20-30 minute.
Cartofii ii curatam, ii spalam. Ii fierbem cateva minute sau ii punem in vasul de gatit la aburi cat sa se patrunda un pic. Luam o tava termorezistenta si punem cartofii. Tocam un pic de usturoi verde, stropim cu un pic de ulei masline, presaram cateva boabe de sare de mare si oregano. Dam la cuptor, la foc iute cam 15 minute.
Atentie cand desfaceti pestele din pachet, aburii sunt extrem de fierbinti.
Scoatem pestele, il lasam un pic sa se racoreasca, mirosim un pic aroma si servim cu cartofii aurii.

rețete pește

Doradă en papillote cu cartofi noi aurii.

[Sursa foto: Gustos.ro]

Desert pe bază de pește- Clătite cu cremă de brânză și somon

Ingrediente:

-2 oua de gaina

- 200 gr iaurt de casa

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

- 1 praf sare roz de Himalaya

- 200 ml lapte dulce

de vaca

- 1 vrf. cutit bicarbonat sodiu

- 3 linguri cu ulei de masline extravirgin

- 2 cani faina de grau

pentru umplutura:

- 200 gr branza de vaci

- 200 gr smantana grasa

- 1 praf sare de Himalaya

- 1 praf nucsoara

- 1 ardei gras rosu

- cateva fasii somon afumat

Citeste si: 4 rețete de ciorbă de lobodă perfecte pentru post

Preparare:

Intr-un castron, amestecam usor ouale cu sare. Adaugam iaurtul, laptele si bicarbonatul de sodiu. Amestecam un pic, apoi adaugam uleiul si amestecam iar.
Faina o adaugam in doua transe, amestecand bine cu telul. Compozitia trebuie sa fie un pic vartoasa, densa. In functie de tipul fainii, este posibil sa va intre mai multa sau mai putina. Dam compozitia la frigider si pregatim crema de branza.
Intr-un castron, punem branza si o lingura de smantana, apoi sarea. Cu ajutorul unui blender mixam branza pana devine fina. Adaugam nucsoara si restul de smantana si amestecam. Potrivim gustul de sare.
Spalam si curatam ardeiul gras si il taiem cubulete. Jumatate din cubulete le adaugam peste crema de branza., amestecam un pic si o punem la rece.
Scoatem compozitia de clatite din frigider, si ridicam capacul aparatului Panini Maker Breville. Cu ajutorul unui polonic, turnam in cantitate mica, vreo 3-4 discuri de aluat, apoi inchidem capacul si asteptam aproximativ 20 de sec sa se coaca.
In functie de cat de rumenite le dorim, lasam aparatul sa isi faca treaba. Dupa ce s-au copt, le scoatem pe o farfurie sau un gratar si le lasam sa se raceasca de tot. Procedam la fel cu toata compozitia.
Dupa ce s-au racit, le asezam pe un platou, spritam un pic de crema de branza, asezam o fasie de peste si decoram cu mici cuburi de ardei rosu. Se dau la rece pana in momentul servirii.

rețete pește

Clătite cu cremă de brânză și somon.

[Sursa foto: Gustos.ro]

Citeste si: Adevărul despre leurdă, planta care a invadat pieţele

 

 

 

 

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si