Un grup de studenți care studiază fizica au calculat câte lumini de Crăciun ne-ar trebui pentru a fi vizibile din spațiu.

Ryan Bradley-Evans, Razzia Gafur, Ryan Heath și Matthew Hough s-au inspirat din filmul „Deck the Halls”, în care personajul principal folosește lumini de Crpciun pentru a-și face casa vizibilă din spațiu. El recurge la această metodă atunci când descoperă că nu își poate vedea casa pe „MyEarth”, un fel de Google Earth.

„Noi, ca oameni de știință, căutăm mereu noi modalități de implica oamenii în STEM (n.r. Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică). Prin acest articol, exemplificăm un mod prin care putem face știința relevantă în afara laboratorului”, a spus Razzia, potrivit UNILAD.

luminite de Craciun

Este nevoie de peste 2.000 de luminițe de Crăciun pentru a-ți face casa vizibilă din spațiu.

[Sursa foto: Unsplash]

De câte luminițe avem nevoie pentru a le vedea din spațiu?

Studenții au decis să plece din punctul orbitei Stației Spațiale Internaționale deoarece o casă ar putea fi văzută de la altitudinea acesteia.

Citește și: Prima zi de Crăciun 2023: Tradiții și obiceiuri pentru 25 decembrie

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: O casă care se vinde cu  295 milioane de dolari în SUA va fi înghițită de inundații în câțiva ani - antena3.ro

Citeste si: Coreea de Sud a instaurat ”legea marțială de urgență”, pentru a proteja țara de ”amenințarea forțelor comuniste nord-coreene”- stirileprotv.ro

Pentru ca luminițelele să fie cât mai vizibile în spațiul cosmic, este necesar să fie luat în considerare și factorul poluării luminoase. Mai contează și locul unde locuiești, dacă vrei ca casa ta să fie văzută din spațiu. Astfel, pentru a face totul mai simplu, grupul de studenți a decis să presupună că se află într-o zonă unde nu este poluare luminoasă. 

„Valorile pe care le-am calculat sunt aproximative, pentru că am luat în considerare un caz ideal în care presupunem că nu există poluare luminoasă”,

a spus Ryan.

Strălucirea unei lumini LED a fost măsurată în „magnitudine aparentă” (n.r. mărime din domeniul astronomiei care caracterizează strălucirea unui corp ceresc așa cum apare el unui observator uman), iar în urma unor calcule efectuate de studenți, aceștia au descoperit că au nevoie de aproximativ 2.650 de lumini de Crăciun.

„Așa ar fi posibil să faci casa suficient de luminoasă pentru a o putea vedea din spațiu”, a spus Matthew.

familie care impodobeste bradul de craciun

An de an, oamenii folosesc luminițele de Crăciun pentru a-și face sărbătorile mai frumoase.

[Sursa foto: Unsplash]

Citește și: Horoscopul zilei de 25 decembrie 2023: Zodiile care au parte de un Crăciun fericit

Cât de mult ar putea costa aproximativ 2.700 de luminițe de Crăciun?

Un total de aproximativ 2.700 de lumini, cumpărate online, ar putea fi destul de costisitoare. Să spunem că un șir de 100 de luminițe ar costa aproximativ 100 de lei. Pentru a face rost de 2.700 de luminițe ar trebui cumpărate 27 de pachete de luminițe.

Într-un final, pentru a cumpăra suficiente lumini, ar trebui cheltuiți aproximativ 500 de euro, adică 2.500 de lei. Acestora li se mai adaugă și facturile la electricitate.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si