Potrivit psihologilor, certurile în relaţii se acutizează în această perioadă, când cuplurile petrec mai mult timp împreună.

De ce apar tensiuni în cuplu în perioada Sărbătorilor

„Timpul liber petrecut în familie în perioada sărbătorilor nu este întotdeauna o sursă de bine, înţelegere, bucurie şi armonie, aşa cum am presupune şi cum ne-am dori. Multe cupluri trăiesc în tensiune cronică, tot timpul, unele statistici spun că ar fi cam 40% dintre cupluri.

Alte cupluri trec ocazional prin perioade mai tensionate, de multe ori perioada sărbătorilor fiind o perioadă de acest gen, în care se acutizează conflictele, nemulţumirile, certurire, uneori ducând la despărţiri. Cauzele tensiunilor <<de sezon>> în cupluri sunt generate şi susţinute de factori specifici acestor perioade”, a declarat psihologul Keren Rosner pentru Mediafax.

De ce apar tensiuni în cuplu în perioada Sărbătorilor

De asemenea, şi cheltuielile sau repartizarea banilor pot să fie disputate cu înverşunare arunci când fiecare partener are alte priorităţi. Un al motiv de ceartă în cuplu este vizita altor membri ai familiei. Consumul excesiv de alcool de multe ori aduce, spune psihologul, comportamente agresive, reproşuri, acţiuni indezirabile ce lezează celălalt partener şi provoacă conflicte.

Din nefericire, şi cadourile, care ar trebui să aducă bucurie şi plăcere, se întâmplă să fie subiectul tensiunilor în familie, fie că nu sunt adecvate gusturilor celuilalt, fie nu există.

De ce apar tensiuni în cuplu în perioada Sărbătorilor

„Multe cupluri poartă în suflet nemulţumiri mai vechi iar în această perioadă de relaxare ele erup la stimuli neînsemnaţi. Scânteia declanşatoare poate să fie un gest, afirmaţie, împotrivire care nu face decât să declanşeze tensiunea acumulată transformând-o în conflict”, mai explică Keren Rosner, care precizează faptul că şi monotonia, programul repetitiv la fiecare sărbătoare, lipsa de imaginaţie şi provocare, păstrarea aceluiaşi mediu pot să provoace o stare de disconfort şi saturaţie ce se pot descarcă în certuri şi reproşuri.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: IPS Teodosie, despre mersul la sală: Cele mai bune exerciții fizice sunt mătăniile- antena3.ro

Citeste si: A fost declarată stare de urgență pe teritoriul SUA. Sunt așteptate "consecinţe cu potenţial mortal"- wowbiz.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si