Bucatarul ardean Adrian Pop a mai declarat ca cele mai gustoase sarmale sunt cele mici.
„Fiind mai multe, avem tendinta de a le lasa mai mult sa fiarba. De fapt, secretul consta si in focul mic la care sunt facute sarmalutele, dar si marimea acestora. De preferat este sa le facem mai micute, nu foarte mari. In acest fel, ingredientele se vor prepara mai bine”, a declarat acesta, potrivit adevarul.ro, adaugand ca daca avem posibilitatea sa le preparam la ceaun, acestea vor fi si mai gustoase.
Citeste si: Daniela Gyorfi, dezvăluiri inedite despre Liviu Guță. Ce crede artista despre dispariția acestuia- kanald.ro
Iata de ce ingrediente aveti nevoie pentru a prepara cele mai delicioase sarmale, conform bucatarului: de carne tocata, de vita si porc, sau doar de porc, orez, marar, patrunjel, sare, piper, dafin, boia.
“In prima faza punem orezul in apa. Carnea tocata se amesteca cu orezul, iar apoi se adauga ceapa calita cu boia. Punem sare, piper, marar si patrunjel. Compozitia se amesteca bine si, cu aceasta, se umplu frunzele.