Close sidebar
Close sidebar

De ce au sarmalele un gust mai bun atunci cand sunt gatite in cantitati mari? Un bucatar a dezvaluit secretul

E cunoscut faptul ca sarmalele au un gust mai bun atunci cand sunt gatite in cantitati mai mari. Dar care e motivul? Bucatarii sustin ca secretul consta in temperatura de fierbere.

,


DISTRIBUIE
acest articol

Bucatarul ardean Adrian Pop a mai declarat ca cele mai gustoase sarmale sunt cele mici.

„Fiind mai multe, avem tendinta de a le lasa mai mult sa fiarba. De fapt, secretul consta si in focul mic la care sunt facute sarmalutele, dar si marimea acestora. De preferat este sa le facem mai micute, nu foarte mari. In acest fel, ingredientele se vor prepara mai bine”, a declarat acesta, potrivit adevarul.ro, adaugand ca daca avem posibilitatea sa le preparam la ceaun, acestea vor fi si mai gustoase.

CITESTE SI: Cele mai bune sarmale de post. Greseala pe care o fac toate gospodinele. Cum trebuie sa gatestI

Citeste si: Daniela Gyorfi, dezvăluiri inedite despre Liviu Guță. Ce crede artista despre dispariția acestuia- kanald.ro

Citeste si: Daniela Gyorfi dezvăluie ultima discuție a soțului ei cu Liviu Guță, înainte ca artistul să dispară: „Pe George l-a sunat”. Vedeta are o ipoteză șocantă- wowbiz.ro

Citeste si: Primul ministru care anunță concedieri. "Vor pleca 20% dintre colegi. Cine nu livrează performanță să-și caute de muncă"- antena3.ro

Iata de ce ingrediente aveti nevoie pentru a prepara cele mai delicioase sarmale, conform bucatarului: de carne tocata, de vita si porc, sau doar de porc, orez, marar, patrunjel, sare, piper, dafin, boia.

“In prima faza punem orezul in apa. Carnea tocata se amesteca cu orezul, iar apoi se adauga ceapa calita cu boia. Punem sare, piper, marar si patrunjel. Compozitia se amesteca bine si, cu aceasta, se umplu frunzele.

In oala in care le fierbem punem in prima faza varza murata si tocata, o bucata de ceapa, un ardei, iar apoi cladim sarmaletele. Punem si afumatura, poate fi scarita sau carnati afumati. Apoi completam cu bulion si apa cat sa acopere nivelul sarmalelor. Se lasa la fiert aproximativ o ora, la foc mic”, descrie Adrian Pop pasii pe care trebuie sa-I urmam.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI