Ionela Prodan a propus, in 2001, ca in Romania manelele sa fie interzise. Regretata interpreta era la acea vreme presedinte al Asociatiei Nationale a Interpretilor si a Ansamblurilor de Muzica Populara si a propus un proiect de lege cu dedicatie pentru „cantaretii care promoveaza kitsch-ul”. Conform legii, acestia urmau sa nu mai aiba acces la posturile de radio si televiziune. In atentia Ionelei Prodan erau manelistii, reprezentantii unui gen muzical ce facea furori la acea vreme.

Proiectul a facut mare valva la vremea respectiva iar reactiile au fost vehemente. „ Daca se interzice acest gen, cam 60% din populatia Romaniei va avea de suferit. Cei care sunt impotriva noastra ar trebui sa-si potoleasca mai intai copiii, sa le zica sa nu mai asculte asa ceva pentru ca este subcultura. Tot scandalul asta ne face o mare publicitate”, spunea Adrian Minune la vremea respectiva.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Culmea, printre cei care au luat apararea manelelor s-a numarat si Dan Bittman, solistul trupei Holograf.

„Este o prostie sa fie interzise manelele. Cred ca toate genurile muzicale trebuie lasate in pace. Tot acest scandal va avea efectul invers pentru ca cei care abordeaza acest gen vor avea parte de o mare publicitate. Nici un politician nu va putea distruge un gen muzical, indiferent care este acesta. Cred insa ca s-a facut o mare greseala: acest gen nu trebuia abordat de copii si nu la televizor”, spunea Bittman.

Pana la urma, dupa lungi discutii in media, s-a renuntat la aceasta lege, iar manelistii si-au vazut in continuare de treaba.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si