„Cine ajuneaza în aceasta zi alunga duhurile rele, dezleaga vrajile si blestemele aruncate asupra sa si se izbaveste de vrajmasii stiuti si nestiuti“, asta spunea Ilarion Argatu, potrivit adevarul.ro.

In aceasta zi se citesc rugaciuni din „Acatistul Mantuitorului Iisus Hristos”, „Acatistul Sfantului Ciprian si Iustina”, „Acatistul Sfintei Cruci”, Paraclisul Maicii Domnului. Tot vinerea, e bine sa te spovedesti si sa faci sfintirea gospodariei.

“Faci 40 de metanii, la fiecare metanie zici rugaciunea ta: „Doamne, iarta-mi pacatele mele si ale tuturor celor din casa mea, primeste nevrednica mea rugaciune si nevrednicul meu post si, izbaveste-ma de vrajmasi, de blesteme, de farmece si descantece si de tot lucrul cel necurat de la casa mea, de la cei din casa si de la mine. Toata rautatea sa se duca în pustie, unde om nu locuieste (aici spui dorinta pentru care tii postul)”, spunea parintele.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

"Aprinzi 9 lumanari, în numele celor 9 cete ceresti pe care le chemi în ajutor pentru a te apara în lupta cu cetele diavolesti. Lumanarile se ard fie în cele patru timpuri din zi (dimineata, la amiaza, seara si la miezul noptii), fie la terminarea postului (ora 24.00). Lumanarile se pun în semnul Sfintei Cruci (5 pe verticala si 4 pe orizontala), cand le aprinzi le menesti (în gand): 3 pentru iertarea pacatelor, 3 pentru blesteme, 3 pentru farmece si dusmani”, mai spunea Ilarion Argatu.

 


Abonează-te pe


TAGURI
Life
Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si