Iluminarea trebuie să fie directă și plăcută asupra ochilor. Tendințele actuale în iluminarea interioară gravitează în jurul tonurilor reglabile pentru dormitoare, zone de lectură și chiar bucătării. Iluminatul natural poate funcționa ca sursă primară în timpul zilei, dar aceleași zone trebuie să fie funcționale când soarele a apus. În zonele de lucru, asigurați-vă că iluminatul funcționează mână în mână cu lumina naturală pe timpul zilei, precum și că are un stil reglabil pentru a compensa diferite condiții.

Iluminați caracteristicile specifice ale casei dumneavoastră

Mulți oameni presupun automat că iluminatul ar trebui să lumineze o încăpere întreagă. În timp ce acesta servește ca un rol important, cu siguranță nu este singura caracteristică pe care ar trebui să o aibă în ceea ce privește designul interior al locuinței.

Zone specifice ale unei camere pot și ar trebui vizate. Există literalmente sute de modele care sunt construite pe iluminarea anumitor zone ale unei camere. Aceste zone includ de obicei mobilier specific, zone de lucru și elemente decorative. Când iluminarea direcțională este utilizată corect, prezintă o aură liniștitoare și magnifică oricărei încăperi.

Citeste si: TOP 4 lucruri care te pot ajuta să-ţi îmbunătăţeşti casa

Pe lângă aceste zone, căile de intrare trebuie să fie și acestea iluminate în mod corespunzător. Există multe modalități eficiente de a utiliza corpurile de iluminatul cu succes astfel încât să obțineți cel mai bun rezultat.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Asigurați-vă că iluminatul casei dumneavoastră se impacta perfect cu schema generală de culori

Iluminarea adaugă o anumită strălucire oricărei scheme de culori. Tendințele actuale se concentrează foarte mult pe culorile specifice ale unei camere, precum și pe tonul general al unei scheme de culori dintr-o zonă. Unele camere au tonuri calde, galbene și aurii, iar iluminarea ar trebui să reflecte acest lucru. Alte încăperi pot avea un ton mai rece, caz în care, s-ar putea să vă doriți o iluminare albă, mai strălucitoare.

Iluminatul amplasat strategic în încăperile cu tonuri calde vă promova în mod eficient aspectul natural care este căutat. Puteți direcționa lumina direct de-a lungul peretelui cu corpuri ascunse sau puteți opta pentru un iluminat tradițional, în stilul unor lămpi suspendate, care va oferi stimulare vizuală și profunzime, precum și iluminare concentrată către zonele dorite.

În camerele cu nuanțe mai închise pot de asemenea, să fie îmbunătățite zonele dorite cu ajutorul unor corpuri de cu iluminare amplasate strategic, cu atât mai mult dacă zonele respective nu beneficiază de un iluminat natural corespunzător. Iluminarea naturală funcționează excelent într-o schemă de vopsea în nuanțe închise, precum și iluminarea slabă în zonele cu trafic redus. Această strategie nu numai că va accentua și mai mult modelul de culoare închisă, dar vă oferi, de asemenea, cantitatea potrivită de lumină funcțională pentru a completa estetic simțurile.

Bun a dispoziție îmbunătățită

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Este important să nu uităm că o lumină bună îmbunătățește starea de spirit și reduce stresul. În general, nu suntem conștienți de puterea pe care o are lumină în viața noastră de zi cu zi. Acesta este motivul pentru care putem experimenta stări depresive intense. La fel, starea de spirit se îmbunătățește cu vreme bună sau în zilele senine. Importanța iluminatului dintr-o locuință este foarte mare din foarte multe motive, atât în ceea ce privește aspectul estetic, cât și în ceea ce privește buna dispoziție. Orice modificare a iluminatului poate schimba aspectul general al oricărei încăperi și poate fi folosită pentru a obține diferite efecte decorative într-un spațiu, efecte care ne pot ajuta mult mai mult față de cum v-ați putea imagina în ceea ce privește starea de spirit.

Citeste si: Îți dorești o grădină ferită de vederea vecinilor? Iată cum o poți amenaja

Aspectul general de design al unei încăperi poate fi mult îmbunătățit cu ajutorul unor corpuri de iluminat potrivite. Proprietarii de case renunță la corpurile de iluminat învechite și instalează corpuri de iluminat îndrăznețe, moderne, care să pună accent pe zonele esențiale. Idei sunt extrem de multe și le puteți găși la numai un simplu click distanță, online. De asemenea, dacă nu sunteți siguri cu privire la ce corpuri de iluminat s-ar combina bine cu designul general al locuinței, consultați-vă cu un expert care vă poate ajuta să găsiți iluminatul perfect!

Merită menționat și faptul că, produsele alese trebuie să beneficieze de o atenție sporită. Calitatea corpurilor de iluminat contează foarte mult, ceea ce înseamnă că este necesar să alegeți un furnizor care vă poate asigura produse de înalta calitate și la prețuri corecte. Un bun exemplu de magazin online unde puteți găși o gamă extrem de variată de corpuri de iluminat, este magazinul Domicilio.ro. Aici, la doar o apăsare de buton distanță, vă așteaptă sute de produse disponibile la un raport preț/calitate avantajos, astfel încât să aveți posibilitatea de a alege exact corpurile de iluminat potrivite în funcție de nevoile și dorințele pe care le aveți și cu ajutorul cărora să puteți schimba complet locuință. Fie că sunteți în căutarea unor lămpi suspendate de perete sau de tavan, veioze, candelabre, aplici și așa mai departe, profesioniștii de la Domicilio.ro vă așteaptă cu produse de calitate, accesibile și cu un design plăcut indiferent de viziunea pe care o aveți.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si