Există mai multe afecțiuni care influențează rata de succes a unui implant dentar precum osteoporoza sau diabetul zaharat. Dar pe de altă parte, dacă nu suferi de nicio boală care să-ți afecteze densitatea osoasă sau capacitatea de vindecare a organismului în urma unei operații, toate celelalte probleme care te împiedică să beneficiezi de un implant dentar, inclusiv insuficiența masei osoase, se pot rezolva.

Care sunt motivele pentru care masa ta osoasă poate fi insuficientă?

Există mai multe motive pentru care s-ar putea ca țesutul tău osos să nu fie gata de acomodarea unui implant dentar. Printre acestea se numără:

 

  • l pierderea unuia sau mai multor dinți;
  • l suferirea unui traumatism la nivelul maxilarului care a condus și la pierderea unei cantități din os;
  • l extragerea unor dinți prin proceduri medicale și neînlocuirea lor imediat după vindecarea locului afectat;
  • l purtarea protezelor mobile parțiale sau totale și agresiunea acestora împotriva dinților;
  • l operațiile pentru îndepărtarea chisturilor de la nivelul maxilarului.

 

Toate aceste cauze enumerate mai sus pot duce la atrofierea țesutului osos prin pierderea volumului acestuia. Pe lângă afecțiunile amintite mai sus, insuficiența osoasă este unul din principalele motive care conduc la eșecul implanturilor dentare. Dar, din fericire, dacă aceasta este singura problemă, rezolvarea este una simplă și se poate face printr-o procedură medicală de adiție osoasă.

 

Ce presupune adiția osoasă?

Adiția, sau augumentarea, este procedura medicală prin care se adaugă țesuturi dure, adică oase, sau moi, precum gingiile și mucoasele, la nivel bucal. În cazul unui implant dentar, această procedură se efectuează înainte de inserarea implantului pentru a se forma o bază solidă care să reprezinte fundația acestuia.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Din punct de vedere medical, adiția osoasă nu este un tratament dificil și are o rată foarte mare de succes dacă se respectă toate condițiile necesare atât înainte de efectuare cât și după. Acestea includ sterilizarea instrumentelor folosite pentru a se evita complet riscul de infecție, precum și folosirea unor materiale de calitate pentru efectuarea tratamentului.

Înainte de adiția osoasă, pacientului trebuie să i se trateze orice tip de infecție sau inflamație, indiferent dacă este vorba de o afecțiune la nivel dentar, osos sau gingival. În general, toate aceste tratamente pot fi efectuate în același cabinet în care urmează să se insereze și implantul dentar. La Art Dental New de exemplu, poți beneficia atât de tratamente de adiție osoasă sau de implant dentar, cât și de pregătirea necesară pentru efectuarea acestora.

Ce avantaje oferă adiția osoasă?

Adiția osoasă este o procedură medicală cu multe beneficii pentru pacient. În primul rând, ea ajută la crearea unei baze pentru implantul dentar și asigură o lungă durată de viață pentru acesta, cât și pentru dinții naturali din jurul său. În plus, din punct de vedere estetic, cu ajutorul adiției osoase se poate reconstitui aspectul original al oaselor cavității bucale și reda fizionomia feței.

De asemenea, dacă nu este vorba de un implant dentar, ci de o punte, adiția osoasă ajută și la îmbunătățirea igienei orale prin eliminarea spațiilor libere.

 

Care sunt șansele de succes ale adiției osoase?

Adiția osoasă are succes în 99% din cazuri. Singurele motive pentru care pot apărea complicații sunt atunci când medicul chirurg nu are experiența necesară pentru efectuarea unei astfel de operații, nu se folosesc materiale de calitate, sau pacientul nu respectă indicațiile postoperatorii.

În ceea ce privește igiena de după operația de adiție osoasă, se recomandă renunțarea completă la fumat, cel puțin o perioadă după tratament, adoptarea unei diete sănătoase, folosirea apei de gură pentru dezinfectare și, bineînțeles, controalele periodice.

Câte proceduri de adiție osoasă există?

Adiția osoasă se realizează într-un mod special în funcție de:

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

 

  • l cât de înalt este osul existent;
  • l locul în care urmează a se insera implanturile;
  • l funcția estetică ce trebuie îndeplinită;
  • l funcționalitatea dinților înlocuiți.

 

Astfel, în funcție de nevoile pacientului, medicul dentist poate executa procedura de adiție osoasă cu blocuri osoase, os particulat, elongări ale crestei maxilare, sinus lifting, osteogeneză sau regenerare ghidată. Complexitatea procedurii diferă în funcție de metoda aleasă. Dar atunci când apelezi la un medic cu experiență, rezultatul este mereu același!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si