Anul trecut, la începutul lunii iulie, Cristi Borcea a fost eliberat condiţionat din închisoare, după ce a executat o pedeapsă de patru ani şi patru luni, în celebrul dosar al transferurilor. Astă-vară, milionarul era de nerecunoscut şi făcea declaraţii cutremurătoare despre traiul după gratii.

Citeste si: Gigi Becali, despre condamnarea lui Cristi Borcea: "În 5-6 luni este acasă"

" Mi-a fost foarte greu să fiu privat de libertate.

Vă spun cu mâna pe inimă, a fost o perioadă care sigur va lăsa urme pentru toată viaţa. Îmi doresc să mă recuperez pentru familie, pentru copii, dar nimănui nu i-aş dori să treacă prin ce am trecut eu, să ajungă de pildă să meargă la toaletă bătând cu sticla de plastic în uşă, să fugă şobolanii! E cumplit! Este un sentiment că totul se termină pentru tine şi coşmarul te urmăreşte la fiecare pas", spunea Borcea vara trecută.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Milionarul a recunoscut că are o fobie de şobolani şi a mai declarat, de asemenea, ca un alt aspect care l-a chinuit, pur şi simplu, a fost aşteptarea de la duşuri şi lipsa apei calde cinci zile din săptămână.

Cristi Borcea, terorizat de şobolani la închisoare! Şi lipsa apei calde i-a creat o traumă!

" Eu nu am avut niciodată duș în cameră cum s-a spus.

Eram 200 de oameni care stăteam la șase dușuri câte două ore pe zi și doar în două zile din săptămână aveam apă caldă ”, a declarat afaceristul după ce a fost eliberat, în luna iulie 2017.

De ce a fost condamnat, din nou, Cristi Borcea?

Cristian Borcea a fost găsit vinovat pentru faptul că a prejudiciat statul român şi municipiul Constanţa cu aproximativ 28 de milioane de euro. Anchetatorii au stabilit că Borcea s-a asociat cu alţi doi învinuiţi din dosar, Georgică Giurgiucanu şi Emil Dragoş Săvulescu, în societatea comercială "Holiday Club Neptun" SA.

 

Citeste si: Daună totală pentru Cristi Borcea! Decizia instanței îl lasă fără o parte din avere

Săvulescu şi Giurgiucanu ar fi intrat, ilegal, în posesia unor drepturi succesorale ce aparţineau unei persoane în vârstă- Ivonne Aline Buzescu-Movilă. Aceasta moştenise proprietăţi impresionante în Bucureşti şi Constanţa şi lăsase partea sa din moştenire Academiei Române, printr-un testament încheiat în primăvara anului 2001.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Având complicitatea unui notar, cei doi au acţionat ca mandatari în numele acesteia şi au solicitat Primăriei Constanţa să intre în posesia unor suprafeţe de teren ce însumau 12.500.000 de metri pătraţi. Mai mult, ei au vândut succesiv drepturile succesorale unor cunoscuţi sau rude, la preţuri foarte mici.

Potrivit DNA, Cristian Borcea a cumpărat de la cei doi asociaţi, la preţuri modice, o cotă de 12,25% din drepturile succesorale, reprezentând 1.531.250 de metri pătraţi. Comisia de aplicare a Legii 10/2001 din Primăria Constanţa a luat act de "vânzările" şi "revânzările" de drepturi succesorale de care a fost deposedată Buzescu-Movilă, pe baza unor referate aprobate de primarul Mazăre.

Omul de afaceri a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si