In ceea ce priveste termostatele pentru centrale termice, acest salt s-a facut deja de cativa ani buni, iar beneficiile sunt evidente fata de dispozitivele clasice. Daca inca ai dubi in privinta achizitionarii unui termostat smart, iti oferim cateva argumente care sa te convinga sa iti comanzi unul cat mai curand.

Citeste si: Fostul președinte Barack Obama, în doliu. A murit „Mama Sarah”

Raport optim cost-beneficii

Pretul este unul dintre aspectele care ii descurajeaza pe unii utilizatori sa faca trecerea la un termostat smart, pentru ca un astfel de dispozitiv este mai scump decat unul clasic. Totusi, atunci cand alegi un produs, trebuie sa analizezi si beneficiile pe care ti le aduce, raportandu-le apoi la pret. In acest caz, vei constata ca pretul care ti se parea piperat la prima vedere, devine unul rezonabil, termostatul smart avand multe plusuri fata de unul clasic, mai ieftin.

Citeste si: Un vulcan adormit de 6.000 de ani a erupt pe neașteptate (VIDEO)

E compatibil cu multe tipuri de centrale

Daca ai o centrala instalata de cativa ani, inca nu e cazul sa o inlocuiesti cu una smart dar poti sa beneficiezi de unele facilitati pe care le ofera o centrala inteligenta, folosind un termostat smart. Termostatele din aceasta categorie sunt compatibile cu majoritatea marcilor cunoscute de centrale, chiar daca acestea sunt din generatii mai vechi cand, tehnologiile smart erau inca la inceput.

Prin urmare cu un astfel de dispozitiv poti controla o centrala mai veche ca si cum aceasta ar fi una smart.

Poate fi asezat oriunde

Un termostat smart nu are nevoie de fir pentru ca se conecteaza prin wi-fi, ceea e ii ofera mai multa mobilitate. Astfel, poate fi asezat in orice incapere din locuinta, singura conditie fiind aceea ca semnalul wi-fi sa fie destul de puternic.

Modelele au un design modern care arata foarte bine si chiar pot fi plasate la vedere, avand si rol decorativ.

Permite programarea de la distanta

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Prin intermediul retelei wi-fi, termostatul smart se conecteaza la o aplicatie dedicata, instalata pe telefon sau tableta, iar prin intermediul acesteia poate fi comandat si programat de la distanta. Astfel, poti programa centrala sa porneasca inainte de a ajunge acasa, pentru a avea timpul necesar ca temperatura din locuinta sa ajunga la valoarea optima atunci cand intri pe usa.
De asemenea, tot prin intermediul aplicatiei, poti verifica de la distanta temperatura din locuinta, si alti parametri legati de functionarea centralei.

Citeste si: Speranța de viață a americanilor a scăzut dramatic. "Seamănă cu al Treilea Război Mondial"

Creeaza un program personalizat de functionare a centralei

In functie de valorile de temperatura setate si de orele programate, aplicatia termostatului va „invata” programul zilnic al familiei. Folosind aceste date, dar si informatiile meteo pe zile, luate de pe internet, termostatul poate crea un program personalizat pentru intreaga locuinta pornind si oprind centrala atunci cand este momentul oportun.

Datorita datelor meteo, acesta va anticipa si variatiile de temperatura, crescand sau scazand valorile termice din centrala.

Reduce consumul si costurile

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Prin optimizarea programului de functionare a centralei, consumul de gaz si energie electrica se rezuma doar la strictul necesar, eliminandu-se pierderile generate de functionarea necontrolata a dispozitivului. Asadar, scade consumul si odata cu el si valoarea facturilor la gaz si curent. In acest mod, o parte din pretul termostatului, de care vorbeam mai devreme, va fi recuperata datorita economiilor facute la plata utilitatilor. Intr-o locuinta cu multe camere si consum ridicat, aceste economii pot ajunge la cateva sute de lei pe luna.

Acestea sunt cele mai importante avantaje pe care le prezinta utilizarea unui termostat smart, si speram ca au fost suficiente pentru a te convinge sa isi achizitionezi si tu unul. Poti incepe chiar acum, dand un click aici, pentru a alege unul dintre cele mai bune termostate smart ale momentului.

Citeste si: Jocurile Olimpice 2020: Mihaela Buzărnescu, singura româncă ce participă în proba de simplu la tenis!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si