Multor oameni le este frică de păianjeni, iar prima reacție atunci când îi văd este să-i strivească. Dacă te numeri și tu printre acești oameni, trebuie să știi că, în realitate, ei nu sunt chiar atât de înfricoșători. De fapt, pot fi de mare ajutor!

În general, ei se hrănesc cu insectele care pe tine te-ar putea deranja. Chiar dacă un păianjen este micuț, el poate prinde o mulțime de gândaci și musculițe.

De ce ai nevoie de paianjeni în casa ta?

Potrivit IFL Science, paianjenii sunt o parte vitală a ecosistemului.

Citește și: Un cerșetor cu telefon de 1.000 de euro a fost surprins în Alba Iulia, pe o stradă. Ce se afla în bagajul său

În plus, îi ajută cu adevărat pe oameni în multe alte moduri, deoarece, conform IFL Science prietenii noștri cu opt picioare și obiceiul lor de a mânca insecte este o parte vitală a unui ecosistem.

De ce nu ar trebui să omori niciodată un păianjen în propria casă? Care sunt beneficiile lor

De ce nu ar trebui să omori niciodată un păianjen în propria casă? Care sunt beneficiile lor

[Sursa foto: Getty Stock]

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Uneori, păianjenii mănâncă și alți păianjeni. Așadar, te poți trezi în situația în care nici bine nu ai zdrobit unul, că apare altul!

Fiecare casa are „păianjenii săi”. Cei mai mulți păstrează distanța față de oameni și rămân ascunși. În plus, aceștia tind să se îndepărteze de tine dacă dați „nas în nas”.

Trebuie să știi că ei sunt mai speriați de tine decât ești tu de ei! Ei te ajută și te scapă de dăunătorii enervanți. Așadar, nu e acesta un lucru extraordinar?

Ce nu știai despre păianjeni

Păianjenii pot prinde dăunători purtători de boli, precum țânțarii. 

Sunt foarte rare momentele în care un păianjen te poate mușca. Deși majoritatea păianjenilor sunt veninoși, veninul lor este de cele mai multe ori mult prea slab pentru a avea un impact asupra oamenilor.

Dacă ar trebui să îți fie frică de păianjeni, aceia ar trebui să fie Văduva Neagră și Recluse. Cu toate acestea, ei sunt destul de rari.

Citește și: FOTO/VIDEO- Cât de mare este cel mai mare crocodil aflat în captivitate? Cassius ar putea avea vârsta de 120 de ani și ar măsura mai mult decât se știa în trecut

De ce nu ar trebui să omori niciodată un păianjen în propria casă? Care sunt beneficiile lor

Păianjen capturat

[Sursa foto: Getty Stock]

Pentru a scăpa de „musafirii nepoftiți” cât mai repede, poți folosi metoda clasică de a pune un borcan peste ei și să bagi o bucată de hârtie pe dedesupt.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si