"Urgenta este, si mi-a fost semnalata de bucuresteni, semnarea contractului pentru dezinsectie. Sunt foarte multi tantari in Bucuresti, soareci si sobolani. Parintii sunt disperati, merg cu copiii in parc si vin cu ei aproape tumefiati de piscaturile de la insecte. Asta e ceva care trebuia facut din decembrie si a trebuit sa ajungem noi la Primaria Generala pentru a urgenta lucrurile", a declarat Gabriela Firea, in urma cu doua zile.

Gabriela Firea trebuie sa rezolve problema dezinsectiei in Capitala
Gabriela Firea trebuie sa rezolve problema dezinsectiei in Capitala

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Lucrurile nu sunt insa asa de simple! Este pentru prima data in ultimii 20 de ani cand in Capitala nu s-a facut dezinsectie si pana acum nu au fost scoase pe strazi celebrele tunuri anti-tantari.

Capitala a ramas din luna decembrie a anului trecut fara contractul de deratizare si dezinsectie pe care il avea cu firma 3D Romania. Contractul a fost incheiat in urma cu 20 de ani, el fiind prelungit/modificat prin 7 acte aditionale, pana in iunie 2015, in aceasta perioada compania incasand peste 400 milioane lei.



Din decembrie, nimeni nu s-a mai ocupat de dezinsectie. In februarie, printr-o hotarare de Consiliu General, se stabileau termenii unei licitatii pentru incheierea unui nou contract cu o firma de profil, insa pana acum nu a fost semnat unul. Prin urmare, asa cum se afirma si in hotarare, asa cum spun si specialistii, in acest moment exista chiar pericolul izbucnirii unei epidemii, avand in vedere inmultirea gandacilor, a sobolanilor, dar mai ales a tantarilor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si