Close sidebar
Close sidebar

De ce nu e bine să bei apă dintr-o sticlă care a stat la soare? Riscul la care te supui dacă faci asta

Apa care a rămas mult timp la soare poate să cauzeze probleme serioase.

Antonia Cioanca,

[Sursa foto: Unsplash]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Hidratarea este esențială, în special în zilele extrem de călduroase din lunile de vară. Chiar dacă în momentele în care canicula își face simțită prezența suntem tentați să bem apă chiar dacă aceasta a fost uitată mult timp printr-o geantă sau în mașină, acest obicei nu este deloc bun pentru sănătate.

Potrivit specialiștilor, radiațiile ultraviolete pot afecta compoziția apei. Astfel, dacă o sticlă cu apă este expusă prea mult timp la soare, aceasta poate deveni nesigură pentru consum.

Citește și: VIDEO Stațiunea fără caniculă! Există o oază de răcoare în județul Bihor

Citeste si: Iasmina este adolescenta din Iași, care și-ar fi pus capăt zilelor după o ceartă cu părinții. Verișorul tinerei face declarații cutremurătoare: „A fost pedepsită”- kanald.ro

Citeste si: Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc- wowbiz.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

[Sursa foto: Unsplash]

După cât timp nu mai este sigur să bem apa uitată la soare? 

După ce o sticlă cu apă a stat la soare pentru mai mult de 2 ore, gustul apei se schimbă, iar bacteriile din aceasta pot să se înmulțească foarte rapid.

De asemenea, sticlele de plastic sunt foarte vulnerabile la expunerea în razele soarelui.

După ce o sticlă de plastic a stat prea mult la căldură, materialul din care e realizată se poate descompune iar particulele nocive pot ajunge în apă. Potrivit studiilor, particulele în cauză pot conține substanțe toxice precum crom, cadmiu, plumb, arseniu și nichel, toate fiind metale grele care pot avea un impact semnificativ asupra sănătății.

„O evaluare a riscurilor pentru sănătate a tuturor mărcilor de apă îmbuteliată a identificat o posibilă toxicitate din cauza cromului, cadmiului, plumbului, arsenicului și nichelului. Riscul cancerigen al cromului, arseniului și nichelului indică un potențial cancerigen”, precizează specialiștii, notează csid.ro.

Citește și: VIDEO Cea mai fierbinte zi din an! Specialiștii anunță temperaturi de până la 45 de grade

[Sursa foto: Unsplash]

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI