Produsele lactate nu trebuie consumate in forma lor bruta, neprelucrate. Vorbim aici in special despre lapte. Un studiu realizat in Statele Unite arata ca 750 de persoane au ajuns la spital numai in SUA pe parcursul unui an din cauza consumului de produse lactate neprelucrate, in timp ce nu mai putin de 840 au avut nevoie de servicii medicale din cauza consumul de lapte „crud”.

Principalele probleme care pot aparea din cauza consumului de lapte nefiert sunt infectia cu salmonela sau aparitia enterocolitei cu Campylobacter.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Desi comsumatorii de lapte „crud” spun ca acest aliment este mult mai gustos in aceasta forma, explicandu-si, astfel, acest obicei, specialistii spun ca nu poate fi vorba despre asa ceva, cum nu sunt de acord nici cu faptul ca nepreparat, laptele aduce un aport mult mai mare de vitamine si nutrienti in organism.

Riscul de infectie este si mai mare in cazul persoanelor care au un sistem imunitar slabit, femeilor insarcinate si copiilor. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si