Close sidebar
Close sidebar

De ce plangem cand taiem ceapa? Iata cateva metode pentru a taia ceapa fara sa versi o lacrima

Orice am face, ceapa ne face sa plagem. Incercam cu scobitoare in gura, punem sare pe lama cutitului, o tinem sub apa, insa lacrimile nu se opresc. Taiatul cepei poate fi o adevarata provocare. Insa de ce plangem cand taiem ceapa?

A.C.,


DISTRIBUIE
acest articol

Ei bine, totul porneste din pamant. Ceapa face parte din genul Allium, planta erbacee cu bulbi, la fel ca si usturoiul. Pe durata dezvoltarii culturilor, sulful de la nivelul solului este absorbit de acestea, formand sulfoxizi aminoacizi, cel care ne afecteaza ochii atunci. Lacrimile apar ca reactie anti-iritativă a ochiului, respectiv pentru îndepartarea acidului sulfuric.

Un material video explica pe larg efectul pe care il are ceapa asupra noastra.

Citeste si: Declarațiile vecinilor despre Cătălina Matei, secretara-șefă de la UMF care și-a pus capăt zilelor: „Venea așa foarte abătută”. De ce ar fi recurs femeia în vârstă de 43 de ani la gestul extrem- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Descoperire arheologică „unică”, în Franța: „Thorin” poate explica de ce au dispărut Neanderthalienii de pe fața Pământului- antena3.ro

Cum poti sa tai ceapa fara sa plangi?

O metoda sigura este aceea sa ai cutitul bine ascutit, astfel ca vei termina de taiat ceapa mai repede.

O alta tehnica este sa tii ceapa sub apa rece inainte sa o toci. De lacrimi tot nu vei scapa, insa vor fi mai putine. O metoda care da roade este aceea cand ii tai codita.

Mai poti pune si sare pe lama cutitului, insa sarea va scoate toata apa din ceapa si se va inmuia, relateaza Huffington Post.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI