Close sidebar
Close sidebar

De ce poartă soldații Israelului „bonete de bucătar” pe cap

Israelul îşi continuă atacurile asupra Fâşiei Gaza, în timp ce ia în considerare o incursiune terestră în Gaza. Oficialii israelieni au emis o cerere de evacuare a populației civile din nordul Fâșiei Gaza cu termen de expirare la miezul nopții de vineri spre sâmbătă.

Sorin Negru,

Ce este mitznefet, camuflajul pentru cap al soldaților din Israel

[Sursa foto: Twitter]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Forțele de Apărare Israeliene (IDF) au declarat că vor acționa „în mod semnificativ” în orașul Gaza în zilele următoare, iar civilii ar trebui să se întoarcă numai atunci când li se va sfătui să facă acest lucru.

Toate organizaţiile umanitare ale ONU au cerut, însă, Israelului să anuleze ordinul de evacuare totală a nordului Fâşiei Gaza în următoarele ore "pentru a evita transformarea a ceva care este deja o tragedie într-o situaţie catastrofală", transmite presa internațională.

Citește și: VIDEO LIVE din Israel și Fâșia Gaza. Imagini în timp real din mijlocul războiului. "Gaza devine o gură a iadului"

Peste 300.000 de rezerviști din armata Israelului sunt masați la granița cu Fâșia Gaza și așteaptă semnulul unei operațiuni terestre de amploare.

„Teroriștii Hamas se ascund în orașul Gaza în tunelurile de sub case și în clădirile populate cu civili nevinovați din Gaza”, au declarat oficialii IDF.

Bilanţul morţilor provocat de bombardamentele israeliene asupra Fâşiei Gaza depăşeşte 1.500 de morţi, potrivit ultimului bilanţ al Ministerului Sănătăţii din Gaza.

Ce poartă soldații israelieni pe cap?

Ce poartă soldații israelieni pe cap? Camuflajul „pălăriilor de bucătar” este explicat de experții militari.

Luptele din ultimele zile din războiul izbucnit în Israel au implicat miliția islamistă palestiniană Hamas, Forțele Aeriene Israeliene și soldați ai Forțelor de Apărare Israelului (IDS).

Mulți soldați israelieni au fost văzuți purtând pe cap ceea ce pare a fi o pălărie din plasă, pe care unii comentatori au comparat-o cu o „pălărie de bucătar”.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea tragică a contesei della Torre, ucisă în ziua în care își aniversa căsnicia. Vila unde a fost omorâtă e scoasă la vânzare- antena3.ro

Cunoscut sub numele de mitznefet, acest înveliș pentru cască de pânză este folosit de Forțele de Apărare ale Israelului încă din 1994.

Este destinat să îmbunătățească camuflajul soldaților și să-i protejeze de soare și de reflectarea luminii, potrivit iNews.com.

Un mitznefet standard constă dintr-un material de acoperire realizat din țesătură de plasă, cu un imprimeu de camuflaj verzui pe o parte și un imprimeu maro de deșert pe revers.

Cunoscut sub numele de mitznefet, acest înveliș pentru cască de pânză este folosit de Forțele de Apărare ale Israelului încă din 1994.

Mitznefetul este ușor de îndepărtat și poate fi, de asemenea, tras în jos pentru a umbri și pentru a proteja capul purtătorului de lumina directă a soarelui.

Boneta soldaților israelieni a fost uneori denumit „cască de clovn” datorită formei sale ondulate.

Avertisment înainte de ofensiva terestră a armatei Israelului

Agenția ONU pentru Refugiați Palestinieni a criticat decizia Israelului de a cere unui milion de civili din nordul Gazei să evacueze spre sudul țării, potrivit  Sky News.

Oficialii ONU consideră că apelul- care le-a ordonat civililor să iasă din orașul Gaza în 24 de ore- este „îngrozitor”.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Povestea tragică a contesei della Torre, ucisă în ziua în care își aniversa căsnicia. Vila unde a fost omorâtă e scoasă la vânzare- antena3.ro

„Acest lucru nu va duce decât la niveluri fără precedent de disperare și va împinge și mai mult oamenii din Gaza în abis”, a declarat generalul Philippe Lazzarini, comisarul agenției ONU.

Peste 423.000 de persoane au fost deja strămutate, a spus el.

"Amploarea și viteza crizei umanitare care se desfășoară sunt înfricoșătoare. Gaza devine rapid o gaură iadului și este în pragul colapsului".

„Nu există nicio excepție, toate părțile trebuie să respecte legile războiului; asistența umanitară trebuie să fie oferită în orice moment civililor”, a insistat oficialul ONU.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI