La 40 de zile se spune ca sufletul se prezinta la judecata particulara, atunci cand el merge in fata Lui Dumnezeu, cu jertfa, rugaciuni si milostenie care sunt aduse de cei care ii fac pomenirea.

Potrivit credintelor ortodoxe, la 40 de zile, la pomenire, la slujba de la biserica se aduce vin, coliva si lumanari. Pe langa asta se aduce si un colac din care se va lua o bucata si se va aseza de catre preot peste icoana, iar din acest colac se va imparti bucatele rudelor decedatului.

CITESTE SI: Te-ai intrebat vreodata? De ce se dezgroapa mortii la sapte ani? Raspunsul, aici!

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Daca se aduc haine sau bunuri la biserica, acestea vor fi binecuvantate de preot si date de pomana.

La cimitir se pune crucea din piatra, cea care se pune ori la parastasul de 40 de zile, ori la un an de la deces. Se pastreaza si crucea de lemn la mormant si ea sta acolo pana cand putrezeste.

CITESTE SI: Mitul de pe Dealul Lunganilor. Care este povestea mistica a soldatilor fantoma din judetul Iasi?

Aici se va tine o slujba speciala pentru sfintirea crucii raposatului. La cimitir se aduce un vas de apa curata, busuioc, lumanari, tamaie, coliva si putin vin. Tot aici se aduce si icoana care a stat pe pieptul decedatului cand s-a facut slujba de inmormantare, noteaza cei de la libertatea.ro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si