Close sidebar
Close sidebar

De ce se face parastasul la 40 de zile? Afla ce trebuie sa duci la biserica si la cimitir

In traditia populara, dar si in cea ortodoxa, se stie ca primul parastas dupa ce o persoana moare se face la 40 de zile, acesta fiind considerat cea mai importanta pomenire a sufletului celui care s-a dus.

C.I.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

La 40 de zile se spune ca sufletul se prezinta la judecata particulara, atunci cand el merge in fata Lui Dumnezeu, cu jertfa, rugaciuni si milostenie care sunt aduse de cei care ii fac pomenirea.

Potrivit credintelor ortodoxe, la 40 de zile, la pomenire, la slujba de la biserica se aduce vin, coliva si lumanari. Pe langa asta se aduce si un colac din care se va lua o bucata si se va aseza de catre preot peste icoana, iar din acest colac se va imparti bucatele rudelor decedatului.

CITESTE SI: Te-ai intrebat vreodata? De ce se dezgroapa mortii la sapte ani? Raspunsul, aici!

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Daca se aduc haine sau bunuri la biserica, acestea vor fi binecuvantate de preot si date de pomana.

La cimitir se pune crucea din piatra, cea care se pune ori la parastasul de 40 de zile, ori la un an de la deces. Se pastreaza si crucea de lemn la mormant si ea sta acolo pana cand putrezeste.

CITESTE SI: Mitul de pe Dealul Lunganilor. Care este povestea mistica a soldatilor fantoma din judetul Iasi?

Aici se va tine o slujba speciala pentru sfintirea crucii raposatului. La cimitir se aduce un vas de apa curata, busuioc, lumanari, tamaie, coliva si putin vin. Tot aici se aduce si icoana care a stat pe pieptul decedatului cand s-a facut slujba de inmormantare, noteaza cei de la libertatea.ro.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI