De ce se sărbătoreşte Ziua Copilului pe 1 iunie? În această zi, fiecare dintre noi îşi aminteşte de momentele frumoase ale copilăriei, retrăind-o cu bucurie prin ochii oricărui copil.

Tradițiile și obiceiurile legate de Ziua Copilului variază de la un stat la altul și chiar de la familie la familie.

De ce se sărbătoreşte Ziua Copilului pe 1 iunie?

În România, se obișnuiește ca de Ziua Copilului să fie oferite copiilor de toate vârstele bomboane, jucării, ursuleţi de pluş, baloane colorate, hăinuţe şi alte lucruri pe care ei și le doresc.

Ziua Copilului este o sărbătoare care ne îndeamnă să ne bucurăm mai mult de fiecare zi şi clipă a vieţii, precum cei mici. Astfel, să sarbatorim alături de copii, nepoţii, fraţii sau vecinii noştri şi să ne lasăm inspiraţi de bucuria lucrurilor simple și să nu uităm de copilul din noi.

De asemenea, această zi este un bun prilej pentru a uita de toate grijile, de a ne aminti de „cea mai frumoasă iluzie”, copilăria.

Citeste si: La mulţi ani de Ziua Copilului 2022: Imagini cu text

De ce se sărbătoreşte Ziua Copilului pe 1 iunie?

De ce se sărbătoreşte Ziua Copilului pe 1 iunie?

De obicei, de Ziua Copilului sunt organizate petreceri-surpriză, evenimente artistice și ateliere dedicate copiilor, dansuri tradiţionale, manifestări sportive, excursii.​ Însă, cel mai important lucru pentru un copil este jocul, atenția părinților și timpul petrecut împreună cu aceștia. 

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

1 iunie a fost desemnată ca ”Ziua Copilului” acum peste 70 de ani la Moscova de către o organizație internațională de femei apropiată de mișcarea comunistă. Însă 1 iunie este ziua copilului în doar câteva zeci de țări, alt ”calup” consistent de state sărbătorind pe 20 noiembrie sau mai târziu în an.

În articol puteți citi despre istoria acestei zile și despre cum era 1 iunie pe timpul comunismului.

Citeste si: Mesaje pentru părinţi de Ziua Copiilor! Urări şi imagini cu text pentru 1 iunie

Cele mai vechi informații despre o ”zi a copilului” sunt din 1856 când în statul american Massachusetts un pastor pe nume Charles Leonard a ținut o predică specială pentru copii în luna iunie a acelui an. Pastorul a numit acea zi ”Rose Day”, mai târziu a fost denumită ”Flower Sunday” și apoi ”Children's Day” (Ziua copiilor) Mai era aproape un secol până când această zi dedicată celor mici să se răspândească pe tot globul.

Când este sărbătorită Ziua Copilului în lume

Ziua copilului este sărbătorită pe 1 iunie în câteva zeci de țări: fostele republici care au alcătuit URSS-ul, fostele statele din R S Iugoslavă, fostele state comuniste din Europa Centrală și de Est și țări precum Coreea de Nord, Angola, Mongolia, China, Portugalia, Yemen și altele.

20 noiembrie- Câteva zeci de țări, inclusiv Franța, Canada, Grecia, Italia, Suedia sau Elveția.

25 decembrie- 8 state africane

20 septembrie: Germania și Austria

A doua duminică din februarie- în câteva state din Oceania

A doua duminică din mai- în Marea Britanie și Spania

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Ziua Înălțării Domnului- 3 insule

1 octombrie- în 3 țări

De ce se sărbătoreşte Ziua Copilului pe 1 iunie?

De ce se sărbătoreşte Ziua Copilului pe 1 iunie?

Citeste si: La mulţi ani de Ziua Copilului 2022: Mesaje frumoase cu text pentru data de 1 iunie

Ziua Copilului este nelucrătoare încă din anul 2017 în România, iar pe vremea comunismului această zi era aniversată printr-o serbare care se ținea la grădiniță sau la școală, iar dacă pica duminica se țineau concursuri (spre exemplu desene cu creta pe asfalt) sau se organizau excursii. Mai mult, se țineau spectacole ”cultural- sportive” prin care copiii mulțumeau partidului și ”iubitului conducător” prin ”vers, cântec și joc”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si