Close sidebar
Close sidebar

De ce se saruta oamenii? Unul dintre cele 7 lucruri pe care corpul uman le face fara ca stiinta sa le poate explica

Sarutul e ceva specific oamenilor, nu o practica intalnita si la animale. E un comportament invatat, care, desi are efecte fizice si psihice puternice, nu are o explicatie stiintifica bine conturata.

V.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Stim ce se intampla cand ne sarutam, dar nu stim de ce o facem. O teorie sustine ca am imprumutat, totusi, comportamentul de la animalele care isi hranesc puii cu mancarea deja mestecata. Acest obicei da senzatie de confort, siguranta si dragoste si se crede ca si stramosii nostri procedau astfel. Alta varianta ar fi ca oamenii sunt atrasi de culori puternice instinctiv. Prin urmare, culoarea buzelor, asociata cumva cu fructele satioase, genereaza si atractie sexuala.

De asemenea, exista o legatura semnificativa intre sarut si cautarea compatibilitatii biologice cu potentialul partener. Unele studii au aratat ca suntem mai atrasi de mirosul natural al organismului oamenilor cu sistem imunitar compatibil cu al nostru, deci s-ar putea aplica aceeasi idee si pentru saliva.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea tragică a contesei della Torre, ucisă în ziua în care își aniversa căsnicia. Vila unde a fost omorâtă e scoasă la vânzare- antena3.ro

De altfel, sarutul este unul dintre cele 7 lucruri pe care corpul uman le face fara ca stiinta sa le poata explica (caderea in somn, stranutul provocat de soare, modelul unic al amprentelor, sarutul, somnul, tulburarile comportamentale ale adolescentilor, de ce unii scriu cu mana stanga).


 
Afla de ce oamenii de stiinta nu au putut sa explice pana acum de ce dormim
 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI