Close sidebar
Close sidebar

De ce se teme lumea de submarinul Belgorod. A fost reperat în oceanul Arctic

Submarinul Belgorod, cunoscut sub numele de ,,arma apocalipsei'', a fost reperat de sateliți în Marea Barents. Acesta a fost dispărut de câteva zile, provocând îngrijorare la nivel mondial.

Alexandra Bercea,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Submarinul nuclear  rus K-329 Belgorod a „dispărut” de la baza sa și a fost mobilizat în Oceanul Arctic.

Submarinul Belgorod a fost reperat în oceanul Arctic

Recent, NATO a emis un avertisment urgent, atunci când a pierdut urma submarinului cu propulsie nucleară de 604 picioare și 30.000 de tone. Imaginile din satelit au arătat submarinul atunci când ieșea la suprafață în Marea Barents din Oceanul Arctic pe 22 septembrie, înainte ca o a doua imagine să îl surprindă pe 27 septembrie – la o zi după atacul asupra conductelor Nord Stream din Marea Baltică.

Citeste si: Vladimir Putin pregătește un test nuclear în Marea Neagră- surse

Submarinul a plecat de la Severodvinsk, în Marea Albă, în urmă cu câteva săptămâni, iar în 22 septembrie se afla în Marea Barents. Pe 27 septembrie, acesta se afla încă acolo. La ambele date a fost observat la suprafață. Pentru submarinele noi, acest lucru nu este neobișnuit.

De ce se teme lumea de submarinul Belgorod

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Belgorod (K-329) este un submarin unic. Acesta are o lungime de aproximativ 178 de metri, o lățime de 15 metri și o capacitate de aproximativ 30.000 de tone. Este înarmat cu arma strategică Poseidon, care este unică.

Descrisă de marina americană ca fiind o „torpilă intercontinentală autonomă cu propulsie nucleară”, aceasta combină o rază de acțiune incredibilă cu performanțe greu de combătut. În prezent, oamenii sunt îngrijorați deoarece prin armele actuale, torpila Poseidon este de neoprit, odată lansată.

Belgorod are o altă capacitate importantă, pe lângă torpilele Poseidon. Acesta poate acționa ca submarin mamă („platformă gazdă”) pentru submarine de mici dimensiuni, capabile să se scufunde la mare adâncime și care operează pe fundul mării. Rusia are o flotă de astfel de submarine mamă.

Submarinul a fost lansat în 2019. Belgorod a fost pus în funcțiune oficial la 8 iulie 2022. Aceasta este una dintre primele sale călătorii cu rază de acțiune mai lungă. 

Citeste si: VIDEO: Noi sancțiuni UE pentru Rusia în ziua în care Putin a promulgat legea anexării celor 4 regiuni din Ucraina

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI