În timp ce unele persoane sunt adevărați „magneți” pentru țânțari, de altele, insectele nici nu se ating! Care este explicația?

În cazul în care ești „atacat” din toate părțile de țânțari, în timp ce alte persoane din jurul tău sunt pur și simplu ignorate de aceste insecte, află că există o explicație pertinentă, oferită publicului larg de către dr. Zwiebel, expertul care a petrecut vreme de două decenii în laborator în preajma țânțarilor, pe care i-a studiat și cărora le cunoaște comportamentul în detaliu.

L.J. Zwiebel, profesor de științe biologice la Universitatea Vanderbilt, a precizat că țânțarii depistează cu ușurință mamiferele prin emisia de căldură și dioxid de carbon a acestora, iar cele mai predispuse în acest sens sunt femeile însărcinate și persoanele cu o greutate mai mare, pentru că consumă mai multă energie față de celelalte persoane.

Citește și: Jumătate de țară, sub cod galben de caniculă! Zonele în care meteorologii anunță căldură extremă

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Adriana Simionescu și soțul ei și-ar fi spus „adio” după nici două luni de la nuntă! Ce i-ar fi făcut să se despartă atât de repede- wowbiz.ro

Citeste si: Camere de viteză, montate pe autostrăzi. Cum vor primi șoferii români amenzile rutiere. Ministrul Transporturilor: „Eu am pățit”- antena3.ro

De asemenea, insectele se ghidează și după miros, de „flora și fauna de pe pielea noastră”, care se intensifică în momentele în care apare procesul transpirației sau când petrecem mult timp în aer liber.

„Țânțarii sunt atrași de mirosul nostru, iar acesta se datorează în mare parte bacteriilor aflate pe pielea noastră.

Sunt unele persoane care au reacții alergice puternice la mușcăturile de țânțari, iar asta îi poate face să creadă că sunt muscate mai des, însă cel mai probabil acest lucru nu este adevărat”, e xplică dr. Zwiebel.

Expertul recomandă ca cei care sunt mușcați de țânțari să nu se scarpine în acea zonă, pentru că, în momentul în care o insectă mușcă, lasă și o cantitate de salivă, pe care corpul o recunoaște ca un „invadator”, trimițând histamine pentru a-l nimici.

În cazul în care te scarpini, nu faci decât să împrăștii și mai mult saliva lăsată de țânțar, iar senzația de mâncărime se va amplifica.

Ce să faci pentru a nu mai fi mușcat de țânțari

Medicul le recomandă peroanelor care se confruntă cu problema mușcăturilor constante de țânțari să ia legătura cu medicul și, în cazul în care se va putea, să ia zilnic un medicament antihistaminic, drept o măsură de precauție. Acest lucru nu înseamnă că nu vor mai fi mușcate, ci că mușcăturile nu vor mai avea efectul obișnuit.

De asemenea, pentru a scăpa de țânțari, expertul recomandă pulverizarea pe haine a unei substanțe chimice antițânțari, care conține o soluție numită  DEET( dietiltoluamid), capabilă să afecteze simțul olfactiv al țânțarilor și să-i dezorienteze.

Citeste si: Adriana Simionescu a explicat ce se întâmplă, de fapt, între ea și soțul ei! Tânăra a făcut declarații, după ce s-a spus că ei s-ar fi despărțit. „Toată lumea se ceartă”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul dur în limba română al lui Michele Morrone după ce a vizitat o parte din atracțiile turistice din România- radioimpuls.ro

Citeste si: Din închisoare la o emisiune tv, cu brățară electronică la picior. Povestea incredibilă a infractoarei de origine rusă- antena3.ro

„Dietiltoluamidul funcționează, şi până când vom descoperi ceva mai bun, este cea mai eficientă soluție pe care o avem la dispoziție pentru a preveni mușcăturile”, concluzionează

Zwiebel.

Citește și: România, împărțită între caniculă și furtuni! Harta zonelor vizate de avertismentul meteorologilor


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si