In 2014, inaintea Craciunului, bloggerul Mihai Zmenta l-a vizitat. A facut un interviu in casa eroului. intins pe pat, cu un fes pe cap, acoperit de o patura, Dumitru Somlea povestea ce a trait pe frontul de razboi. Te uiti si te intrebi daca a avut rost sa lupte, sa-si riste viata pentru o tara care nu l-a pretuit. E o poveste sa-l asculti, o lectie de istorie care niciodata nu se va preda in scoli.

Videoul lui Zmenta se incheie cu o imagine trista- fluturasul cu pensia eroului nostru- 252 de lei. Atat valoreaza anii lui de lupta in Moldova sau la Oarba de Mures.

Dumitru Somlea a murit la varsta de 103 ani. La inmormantare a fost prezent Sergiu Colceriu, comandantul Comenduirii garnizoanei Targu-Mures care, in ultimii trei ani, a venit la toate aniversarile acestui erou.
Oana Stanciulescu si-a exprimat regretul pentru modul in care sunt tratati veteranii de razboi. Spune ca de vina nu sunt doar televiziunile, este o vina colectiva, a noastra, a tuturor.
"Televiziunile cauta stiri care sa aduca audienta, dar nu este doar vina lor ca s-a ajuns aici. Nu doar presa este de vina. Sa iti spun de ce. Ai vazut vreun veteran de razboi la Marasesti sau unde s-au mai facut festivitati? Ai vazut vreun veteran de razboi la dreapta vreunui baron local? Ai vazut vreodata de 1 Decembrie vreun veteran de razboi de-a dreapta premierului sau a presedintelui? Nu, nicicand in Romania!", a spus Oana Stanciulescu in exclusivitate pentru DC News.


"Este absolut revoltator ca avea pensia de 252 de lei. Asta este recunostinta pe care o are statul pentru veteranii de razboi. Avem Centenarul, la anul va fi plin de hore si de sarbe! asta-i respectul... de pe fluturas! Este o rusine nationala, de sus pana jos, si a noastra, a tuturor pentru ce se intampla. Hai sa ne punem intrebarea: pensii speciale pentru parlamentari? Pe ce front au luptat? Mi-ar fi rusine, ministru al Apararii, sa stiu ca am un veteran de razboi care are 252 de lei pensie.
M-as lega in lanturi, m-as duce in fiecare zi la premier si la ministrul Finantelor. Sunt o mana de oameni! Ar trebui tinuti in puf si plimbati prin toata tara", a mai zis Oana Stanciulescu.

"Presedintele Frantei, in ziua in care este dus la Elysee, primul drum il face sub Arcul de Triumf unde ii saluta pe veteranii de razboi. Asa trebuie facut! Asa ar trebui sa inceapa sa inceapa un mandat de presedinte sau de premier. Noi ce sarbatorim la Centenar? Cine a facut tara asta? Sunt furioasa. Nu am facut nimic pentru ei. Daca limba romana, istoria si pamantul nu mai conteaza, inseamna ca noi, ca popor, suntem in pericol. Daca nu ne intereseaza cine a luptat pentru noi... Fibra noastra, ca stat, este in pericol, asa cred", a adaugat Oana Stanciulescu.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si