Close sidebar
Close sidebar

De la brutărie, la condus. O româncă face zeci de mii de lire pe an ca șofer pe autobuz, în Londra: "Separ viața personală de muncă"

O româncă a ajuns să câștige zeci de mii de lire pe an lucrând ca șofer pe autobuz, în Londra. Înainte, femeia muncea într-o brutărie.

Elena Tasca,

Foto simbol- femeie care conduce autobuz

[Sursa foto: Freepik]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

O româncă plecată în Anglia de peste 22 de ani a povestit cum a ajuns să câștige zeci de mii de lire pe an. Femeia a renunțat la meseria de brutar și, cu puțin timp înainte de a împlini vârsta de 40 de ani, a obținut permisul pentru a conduce autobuze.

Am devenit șoferiță de autobuz chiar înainte de a împlini 40 de ani. Până atunci lucrasem într-o brutărie și simțeam nevoia să fac o schimbare. Întotdeauna mi-a plăcut să conduc, dar mă îngrijora faptul că această profesie era considerată "un loc de muncă pentru bărbați" și că femeile la volan erau rar întâlnite, a mărturisit românca, potrivit informațiilor transmise de telegraph.co.uk.

În prezent, românca lucrează ca șofer pe autobuz, meserie care îi place și îi aduce peste 33.000 de lire pe an.

Citește și: Donald Trump, în război cu Sebastian Stan. Actorul român a răbufnit după ce fostul președinte l-a jignit: "Își sapă singur groapa"

O româncă, șofer pe autobuz în Londra: "Câștig 33.000 de lire pe an și lucrez cinci zile pe săptămână"

O româncă a povestit cum schimbarea meseriei i-a adus venituri substanțiale. Femeia a mărturisit pentru presa locală din Marea Britanie cum a renunțat la meseria de brutar și a dat de permis pentru autobuz. Românca a declarat că a făcut un curs de formare, pe perioada căruia a fost plătită, și a luat permisul din prima. În prezent, femeie lucrează cinci zile pe săptămână, orele suplimentare sunt plătite în plu, iar venitul anual este de 33.000

de lire.

Citeste si: Kate Middleton a încălcat protocolul regal. Gestul total interzis pe care Prințesa de Wales l-a făcut în public- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Donald Trump l-a făcut „gunoi uman” pe Sebastian Stan. Actorul român a răbufnit: „M-am săturat”- antena3.ro

Pentru a deveni șofer de autobuz în Londra, trebuie să finalizezi un curs de formare PCV, conform cu standardele Agenției pentru Conducători Auto și Vehicule. Totul a durat aproximativ cinci luni, iar eu am trecut examenul de prima dată, după un test practic de patru ore și un examen teoretic. Câștig 33.000 de lire pe an și lucrez cinci zile pe săptămână. Pot câștiga și pentru orele suplimentare, iar tariful este mai mare pe timp de noapte și dimineața devreme, a mărturisit românca.

Citește și: Copilă de doar 14 ani din Ploiești s-a aruncat în gol în toiul nopții, după ce a avut un coșmar! Micuța a visat că era urmărită

Femeia a mărturisit că a fi șofer pe autobuz înseamnă să își mențină starea de spirit sub control, iar pentru asta trebuie să separe viața personală de muncă. Românca se bucură că, deși la început credea că va fi tratată diferit pentru că nu multe femei conduc autobuzul, s-a înșelat.

Șofatul pe autobuz înseamnă să-ți menții starea de spirit sub control. Dacă te trezești dimineața și te simți stresat, asta va continua toată ziua și vei găsi munca stresantă. Încerc să las tot ce am acasă, la ușă, și să separ viața personală de muncă, astfel încât să mă pot bucura de ziua mea(...) Îngrijorările mele legate de a fi tratată diferit ca femeie au dispărut aproape complet. La garaj este ca o familie; uneori îmi ia 20 de minute să plec după tură pentru că stau de vorbă cu colegii mei în sala de odihnă. Ce iubesc la acest job este că ajung să cunosc multe persoane. Dacă lipsesc de pe traseu, mă întreabă unde am fost și dacă sunt bine, a mărturisit românca.

Citeste si: Pensiile se vor recalcula după adăugarea noilor venituri! Cine va beneficia de această creștere?- kfetele.ro

Citeste si: Misterul dispariției copiilor milionarului din Hunedoara! Un mesaj video ridică noi semne de întrebare- radioimpuls.ro

Citeste si: Donald Trump l-a făcut „gunoi uman” pe Sebastian Stan. Actorul român a răbufnit: „M-am săturat”- antena3.ro

 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI