Close sidebar
Close sidebar

De la talhar, la erou. Povestea atletului roman care a cucerit Polul Nord. Tiberiu Useriu: "Am navalit in magazin cu pistoalele la vedere"

Tiberiu Useriu, singurul est-european care a reusit sa termine ultramaratonul de 563 de kilometri de la Cercul Polar si unul dintre cei mai respectati activisti de mediu din Romania, isi va lansa pe 22 februarie cartea autobiografica, intitulata „27 de pasi”.

A.C.,


DISTRIBUIE
acest articol

Povestea de viata a romanului care a cucerit Polul Nord e spectaculoasa. A petrecut 9 ani de inchisoare pentru infractiuni extrem de grave, apoi a starnit admiratia intregii lumi, dupa ce a reusit sa termine competita 6633 Arctic Ultra, desfasurata la Cercul Polar.

Competitia este considerata una dintre cele mai dure din lume, iar romanul este cel de-al 20-lea concurent din istorie care a reusit sa parcurga pana la final cei 563 de kilometri pe temperaturi chiar si de -60 de grade.

In cartea „27 de pasi”, Tiberiu a vorbit despre trecutul sau dureros. A fost condamnat pentru jafuri armate si tentativa de omor. Devenise un „expert” al jafurilor, astfel incat nu avea nevoie de mai mult de 3 minute pentur a fura o masina.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

„Cu manusile direct pe maini si inarmati bine, am parcat ilegal, direct pe trotuar, ceea ce intr-o tara obsedata de corectitudine ca Austria poate atrage atentia imediat.

Am mers intins spre intrare, ne-am tras mastile pe fata. Am navalit in magazin cu pistoalele la vedere si, in cateva secunde, cei doi vanzatori speriati de moarte erau legati de calorifere cu zipuri – benzile alea subtiri din plastic, cu care se strang capacele la jentile masinilor. Am golit tot ce era de golit intr-un rucsac mic si, cu un pas la fel de masurat, ne-am indreptat spre masina avand grija sa nu conducem prea nebuneste, nu cumva sa atragem atentia”, precizeaza Tibi in cartea „27 de pasi”, potrivit adevarul.ro.

In carte, el a vorbit si despre copilaria lui, dar alergatul care l-a facut celebru in intreaga lume.

Cititi mai mult AICI.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI