Close sidebar
Close sidebar

Decizia Simonei Halep după audierile de la TAS. Ce a hotărât sportiva?

Simona Halep a dat în judecată companaia canadiană care a produs suplimentul contaminat. Este vorba despre medicamentul care i-a adus o condamnare depatru ani.

Madalina Grigore,

Decizia Simonei Halep după audierile de la TAS. Ce a hotărât sportiva?

[Sursa foto: Facebook-Simona Halep]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Simona Halep cere daune de peste 10 milioane de dolari de la compania Quantum Nutrition, care activează sub numele de Schinoussa Superfoods. Sportiva a fost depistată pozitiv la US Open 2022 cu Roxadustat, spune Reuters, citat de  News.ro.

Roxadustat se regăsește pe lista substanţelor interzise de Agenţia Mondială Antidoping și poate duce la creşterea hemoglobinei şi la producţia de celule roşii din sânge, având ca efect creșterea rezistenței.

Simona Halep, în vârstă de 32 de ani, a spus că a folosit suplimente Schinoussa când era în turneul de la Flushing Meadows din 2022, iar Keto MCT ar fi fost contaminat cu Roxadustat, nespecificat pe etichetă.

Citește și: VIDEO- Antrenor de înot, acuzat că ar fi abuzat o fetiță de 7 ani! Polițiștii l-au reținut pe individ

Simona Halep cere daune de peste 10 milioane de dolari

Campioana de grand slam a spus că nu a folosit niciodată substanțe interzise, iar neglijenţa companiei şi afirmaţiile false că medicamentele produse erau legale au avut ca efect afectarea carierei şi i-au adus umilinţă.

Halep a intentat procesul la un tribunal din New York, situat în Manhattan, cerând, de asemenea, daune punitive. Quantum, cu sediul în Scarborough, Ontario, nu a furnizat imediat un comentariu în urma unei solicitări de la Reuters.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

În octombrie, fondatorul său a declarat pentru ziarul canadian The Globe and Mail că Halep caută un vinovat și că firma sa a fost făcută "vinovatul perfect". Halep contestă suspendarea de patru ani impusă în septembrie anul trecut de către un tribunal al Agenției Internaționale de Integritate în Tenis.

Citește și: Simona Halep, înapoi în România după audierile din Elveția. Sportiva nu a vrut să dea declarații jurnaliștilor

Deși tribunalul a recunoscut că Halep nu știa despre posibila prezență a Roxadustatului în suplimentul său, a declarat că această contaminare nu ar fi putut explica cantitatea de medicament găsită în proba sa de urină din 29 august 2022.

Săptămâna trecută au avut loc audierile în cazul Halep la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

"Cred cu adevărat că adevărul va ieşi la iveală şi că ziua în care voi fi pe teren va fi în curând", le-a declarat Simona Halep reporterilor.

Citește și: Cel mai bogat primar din Capitală și-a cumpărat mâncare cu 46 de lei. Care sunt secretele lui Robert Negoiță pentru averea impresionantă?

Tenismena a câștigat Roland Garros în 2018 şi Wimbledon în 2019.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI