Statele Unite examinează o posibilă furnizare de sisteme antiaeriene aliaților NATO din estul Europei. Această discuție vine în contextul temerilor create de Rusia și faptul că aceasta ar putea ataca cu raiduri sau rachete flancul estic al NATO.

Citeste si: Întreaga lume susține Ucraina. Bărbații români se alătură luptei: "Sperăm ca ceea ce facem aici să fie de ajutor şi armatei noastre"

„SUA iau în considerare o serie de capabilităţi”, afirmă oficialul.

SUA are în vedere consolidarea flancului estic al NATO

Încă nu există un plan precis, dar acesta are la bază temerea că rachetele sau avioanele ruse ar putea ataca deliberat ținte din interiorul NATO. Totodată, Vladimir Putin decide că anumite țări reprezintă un risc pentru invazia trupelor sale în Ucraina și sprijinul pe care acestea l-au acordat.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Vladimir Putin ”nu se va opri la Ucraina. Descurajarea nu mai este suficientă”. Care sunt temerile Țărilor Baltice

Pe de altă parte, dată fiind proximititatea spațiului aerian, există riscul unor loviri neintenționate ale Rusiei în spațiul aerian al Alianței.

Avertisment pentru România din partea Rusiei

Rusia a avut un nou avertisment pentru România, în plin război.

Ministerul rus al Apărării a confirmat afirmația potrivit căreia întreaga aviație de la Kiev a fost distrusă.

Citeste si: Volodimir Zelenski, un nou mesaj pentru popor: ”Viitorul continentului este decis de noi și de prietenii noștri. Nu există sânge pe drapelul nostru”

„Aproape toată aviația regimului de la Kiev a fost distrusă. În același timp, știm sigur că avioane ucrainene de luptă au zburat către România şi în alte ţări învecinate. Folosirea reţelei de aerodromuri din aceste ţări ca bază pentru avioanele militare ucrainene şi folosirea ulterioară a acestora împotriva forţelor armate ale Rusiei poate fi considerată o implicare a acestor ţări într-un conflict armat”, a susținut purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si