În continuare au avut loc noi audieri în dosarul „Ferma Dacilor”. De data aceasta, primarul din Gura Vadului, Nicolae Marius Sora a fost dus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova pentru a clarifica situația de la complexul care a luat foc în a doua zi de Crăciun.

Ce legi ar fi încălcat patronul complexului din Tohani?

Tot la audieri ar fi fost dusă și o funcţionară de la Urbanism.

Anchetatorii spun că au constatat până în acest moment că patronul Fermei Dacilor, Cornel Dinicu ar fi încărcat prevederile legale în privința afacerii sale. Așadar, complexul nu avea autorizație de construcție și nici aviz în caz de incendiu.

"Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat suspiciunea rezonabilă că, în perioada 2016- 26.12.2023, în realizarea obiectului de activitate şi în interesul societăţii comerciale, ca urmare a demersurilor factorilor decizionali din structura de conducere (respectiv a administratorului statutar şi a celor doi administratori în fapt), societatea comercială a funcţionat în mod sistematic prin încălcarea repetată a dispoziţiilor legale privind derularea activităţii de 'cazare pentru vacanţe şi perioade de scurtă durată', desfăşurate la sediul social din comuna Gura Vadului, sat Tohani, nr. 76B, jud. Prahova. Astfel, construcţia corpului principal de clădire, ce include restaurant, bucătărie şi spaţii de cazare la parter şi mansardă, a fost executată în regie proprie, fără obţinerea avizelor şi autorizaţiei de construire", se arată într-un comunicat transmis anterior de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova.

Primar Gura Vadului audieri

El este primarul din Gura Vadului.

[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Trei martori cu identități protejate susțin ipoteza lui Cornel Dinicu, patronul de la Ferma Dacilor. Cine a pus focul?

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Demersurile ar fi fost făcute cu încălcarea prevederilor legale, respectiv ale Legii nr. 50/1991 republicată privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii şi ale Legii nr. 10/1995 republicată privind calitatea în construcţii, se mai arată în comunicat.

Care este cauza izbucnirii incendiului de la Ferma Dacilor?

 Oamenii legii consideră că sursa probabilă a incendiului este "efectul termic al curentului electric". Parchetul a mai specificatul faptul că au fost vătămate drepturile legitime ale persoanelor fizice care au beneficiat de servicii de cazare la Ferma Dacilor, inclusiv drepturile fundamentale la integritate corporală şi viaţă. 

”S-a omis verificarea îndeplinirii condiţiilor prev. de art. 37 alin. 6 din Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, precum şi a condiţiilor cumulative prev. la art. 5 din Legea nr. 10/1995 privind calitatea în construcţii. Prin îndeplinirea defectuoasă a îndatoririlor de serviciu de către suspect, s-a cauzat o vătămare a drepturilor legitime ale persoanelor fizice care au beneficiat de servicii de cazare, respectiv dreptul de a beneficia de servicii turistice cu îndeplinirea condiţiilor de siguranţă a construcţiilor oferite spre închiriere în regim hotelier de persoana juridică menţionată anterior, precum şi a drepturilor fundamentale la integritate corporală şi viaţă", este specificat în document.

Suspecți incendiu Ferma Dacilor

Cornel Dinicu bănuiește doi foști angajați pentru incendiul devastator.

[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Ipoteza șoc a lui Cornel Dinicu, în urma tragediei de la Ferma Dacilor. Doi angajați s-ar afla în spatele incendiului în care opt persoane și-au pierdut viața

Cât despre funcționarul din primărie, anchetatorii spun că acesta a omis să verifice îndeplinirea condiţiilor legale, respectiv un certificat de atestare a edificării/extinderii construcţiei.

Doi basarabeni, suspecți că ar fi pus focul la Ferma Dacilor

Pe data de 26 decembrie 2023, în total 8 persoane și-au pierdut viața la Ferma Dacilor, respectiv 5 adulți și trei copii. Printre victime s-a aflat și fiul lui Cornel Dinicu, Victor, în vârstă de 11 ani. Tot atunci a murit și bodyguard-ul patronului și doi dintre băieții săi.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Ipoteza afaceristului din Prahova este că doi cetățeni basarabeni, care ar plănui să părăsească țara ar fi vrut să-i facă rău. Ei s-ar fi aflat și în pensiune, atunci când aceasta a fost mistuită de flăcările puternice.

"Există trei martori, dar în acest moment, identitatea lor este confidențială, care urmează să fie audiaţi tocmai pentru a demonstra ipoteza dezvoltată de domnul Cornel Dinicu că incendiu a fost provocat de o mână criminală. Cu siguranță sunt persoane care cunosc activitatea desfășurată la fermă, dar nu le cunosc identitatea și nu pot să vă dau detalii suplimentare", a spus avocatul Bogdan Aanei, citat de  Realitatea TV.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si