Close sidebar
Close sidebar

Decizie fara precedent in Moldova! Mitropolia de peste Prut va scoate toate crucile de pe marginea drumului! Ce se va intampla cu ele

Mitopolia de peste Prut a luat decizia sa ridice toate crucile de pe marginea drumului, care au fost puse unde au avut loc numeroase accidente. Motivul? Pentru a evita aspectul macabru al unui astfel de drum!

,


DISTRIBUIE
acest articol

Potrivit stiripesurse.ro, Mitropolia din Republica Moldova vrea sa scoata crucile de pe marginea drumului si sa puna o troita in locul acestora. Troitele vor fi insa amplasate la rascruci de drumuri.

“Pentru evitarea aspectului macabru creat de amplasarea unui numar mare de cruci in zonele extrem de periculoase, unde au avut loc multe accidente, ar fi de preferat substituirea lor cu o Troita executata conform Canoanelor Bisericii.

Scopul Troitelor este marcarea faptului ca in localitatea respectiva locuiesc crestini, sunt asezate de obicei la rascruci de drumuri si cu siguranta, ca aspect sunt mai corespunzatoare”
, scrie in comunicatul Mitropoliei de peste Prut.

Ministerul Transporturilor s-a obligat la demontarea de pe marginea carosabilului a crucilor.

Acestea vor fi adunate intr-un loc special amenajat, pentru a fi utilizate ulterior conform destinatiei la inmormantarea oamenilor fara adapost si a persoanelor din familii nevoiase”, anunta Mitropolia.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI