Trei procurori investighează circumstanțele decesului, analizează înregistrările de la camerele de securitate din cartier. Potrivit raportului preliminar al autopsiei, Maradona ar fi murit din cauza unui edem pulmonar acut și a insuficienței cardiace cronice, în data de 25 noiembrie, în tipul somnului de prânz. Acesta se afla în locuința sa din Tigre, Buenos Aires.

Citeste si: VIDEO- Maradona a fost înmormântat mai devreme, din cauza fanilor

Avocatul celui considerat cel mai bun fotbalist al tuturor timpurilor, Marias Morla, acuzase anterior faptul că ambulanțele au sosit după mai mult de o jumătate de oră la casa vedetei ca răspuns la apelul trimis în ziua morții sale, potrivit DailyMail.

Citeste si: Sărbătoare mare astăzi pentru toți creștinii ortodocși din România

Decizie după moartea lui Maradona: anchetă judiciară

Justiţia argentiniană a deschis o anchetă, vineri, pentru a determina dacă a existat neglijenţă în cazul decesului lui Diego Maradona. Parchetul încercând să afle dacă fostul jucător a primit îngrijirile necesare.

"Ancheta a fost deschisă deoarece este vorba despre o persoană care a murit acasă şi nimeni nu a semnat un certificat de deces. Asta nu înseamnă că există suspiciuni de nereguli", a declarat pentru AFP o sursă judiciară.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Ultima fotografie cu Maradona, alături de medicul său

"Noi trebuie să determinăm dacă s-a făcut ce trebuia sau nu. Infirmiera (aflată în serviciu când Maradona a decedat) a făcut o declaraţie la procuror în ziua morţii lui Diego, apoi a modificat-o, apoi a mers la TV şi a spus că ceea ce a afirmat i s-a impus, deci sunt contradicţii în declaraţia sa", a declarat un membru al familiei lui Maradona sub protecţia anonimatului.

Parchetul aşteaptă rezultatele testelor toxicologice şi a cerut dosarul medical, dar şi înregistrările de la camerele de supraveghere din cartierul unde Maradona şi-a trăit ultimele zile.

Campionul mondial din 1986 a murit, miercuri, la 60 de ani, de "insuficienţă cardiacă acută, la un pacient cu cardiomiopatie dilatativă, insuficienţă cardiacă congestivă care a generat edem pulmonar acut". El a murit la locuinţa sa din localitatea Tigre, unde locuia din 11 noiembrie.

Ce spun martorii audiați în cazul Maradona

Deja procurorii au început să audieze martorii. "Am putut stabili că un infirmier însărcinat cu îngrijirea lui a fost ultima persoană care l-a văzut în viaţă în jurul orei 06.30, la schimbarea de tură", se arată într-un comunicat al Parchetului. Acesta a afirmat că Maradona se odihnea şi a asigurat că "dormea şi respira normal".

Infirmiera care a preluat tura şi era prezentă în momentul decesului a precizat că l-a auzit pe Maradona "mişcându-se" aproape o oră mai târziu.

Anterior, ea anunţase că l-a văzut dormind la ora 11.00 şi nu a vrut să-l deranjeze, preferând să-i aştepte pe psihiatra Agustina Cosachov şi psihologul Carlos Diaz.

Citeste si: VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul dur în limba română al lui Michele Morrone după ce a vizitat o parte din atracțiile turistice din România- radioimpuls.ro

Citeste si: „Orașul Mântuirii” sau „mini-Grecia” de la malul Mării Negre. Așezarea antică ascunde un tezaur chiar lângă țărm- antena3.ro

Aceştia, vâzând că Maradona nu reacţionează când au încercat să-l trezească, au dat alerta. Un medic de cartier a încercat să-l reanimeze.

Potrivit înregistrărilor telefonice dar şi a camerelor de securitate din cartier, prima ambulanţă a ajuns la ora 12.27, adică după zeci de minute.

De asemenea, se discută şi despre faptul că Maradona a ales să se recupereze la domiciliu, pentru a fi aproape de fiicele sale. După operaţia la creier, convalescenţa sa, conform medicului personal Dr Luque, mergea bine.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si