Close sidebar
Close sidebar

Declararea zilei de 27 martie - Ziua Unirii Basarabiei cu Romania ca zi de sarbatoare nationala, adoptata de Camera Deputatilor

Camera Deputatilor a adoptat marti, cu 260 de voturi "pentru" si un vot "impotriva", proiectul de lege al deputatului PMP Eugen Tomac privind declararea zilei de 27 martie - Ziua Unirii Basarabiei cu Romania ca zi de sarbatoare nationala.

V.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Potrivit propunerii legislative, Guvernul Romaniei si autoritatile locale si centrale vor lua masuri pentru ca in 27 martie sa fie arborat drapelul Romaniei, in conformitate cu prevederile Legii 75/1994 privind arborarea drepelului Romaniei, intonarea imnului national si folosirea sigiliilor cu stema Romaniei de catre autoritatile si institutiile publice.

Actul normativ mai prevede ca Ziua Unirii Basarabiei cu Romania poate fi marcata de autoritatile administratiei centrale si locale, organizatiile neguvernamentale, muzee, reprezentantele Romaniei in strainatate, prin organizarea de evenimente si manifestari publice si cultural stiintifice dedicate acestei sarbatori. Autoritatile centrale si locale pot sprijini material si logistic aceste manifestari.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

"Ziua de 27 martie 1918 este una dintre cele mai semnificative din istoria poporului roman. Atunci, dupa 106 de ani de ocupatie tarista, Basarabia a revenit in granitele ei firesti, fiind prima provincie romaneasca care s-a unit cu Romania. Este obligatia noastra, a celor care astazi raspundem in fata romanilor, de a demonstra ca pretuim valorile romanesti de veacuri si pe cei care ni le-au lasat mostenire.

Uitarea eroilor neamului romanesc, uitarea istoriei este totuna cu tradarea", a precizat Eugen Tomac, in expunerea de motive.

Camera Deputatilor este for decizional in acest caz.
 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI