Pacienții care observă simptome ce țin de variola maimuței, trebuie să se prezinte urgent la medic pentru a acționa asupra bolii.
Una dintre pacientele internate cu variola maimuței spune că nu s-a confruntat niciodată cu o asemenea durere.

Citeste si: Organizația Mondială a Sănătății anunță că variola maimuței nu reprezintă o urgență sanitară în acest moment

„La spital, când mi-au spus că s-ar putea să fi luat variola maimuței, nu am crezut deloc”.

Citeste si: OMS cere "acţiune urgentă" împotriva variolei maimuţei în Europa

Care sunt declarațiile unui pacient infectat cu variola maimuței

Înainte de a fi identificat cu variola maimuței, Nicolas, un tânăr de 24 de ani din Lyon nu cunoștea foarte bine despre ce este vorba cu această boală.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Centrele americane pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor, anunț de ultimă oră despre variola maimuței: ”Nu se mai transmite doar prin contact intim”

„Nu am avut niciodată o astfel de durere în gât”. Câteva ore mai târziu, i-au apărut erupții cutanate pe tot corpul și pe față. „Arătau ca niște mici mușcături de țânțari, dar sincer, dacă nu aș fi fost întrebat, nu le-aș fi observat niciodată.

A trebuit să-mi privesc corpul cu lupa".

OMS cere o acțiune împotriva variolei maimuței din Europa

Organizația Mondială a Sănătății a făcut un apel, în condițiile în care cazurile s-au triplat, iar variola maimuței are o evoluție îngrijorătoare, dar nu a întins încă stadiul de urgență sanitară.

Citeste si: Alertă de holeră în Republica Moldova. Ce recomandări au medicii

"O acţiune urgentă şi coordonată este imperioasă dacă vrem să schimbăm cursul în cursa împotriva răspândirii bolii", a declarat directorul OMS Europa, Hans Kluge.

Citeste si: VIDEO| O nouă epidemie amenință omenirea. Este vorba despre o boală intestinală necunoscută


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si