Ca în cazul oricărui electrocasnic, însă, se poate întâmpla să te confrunți și cu eventuale defecțiuni. Despre ele vorbim mai jos. 

Problemele la espressorul pentru cafea pot avea mai multe cauze, majoritatea fiind legate de o întreținere necorespunzătoare, iar unele de uzura și de timpul îndelungat în care au fost folosite.  

Pornire greoaie 

De regulă, espressorul pentru cafea are un interval de pornire cuprins între unu și două minute.

Dacă aparatul tău pornește după timpul menționat, este un semn că ceva nu este în regulă, iar o cauză extrem de plauzibilă este cea a depunerii de calcar. Decalcifiază-l și vezi dacă mai persistă problema. 

Presiunea este scăzută 

Dacă iubești cafeaua și ai experiență în utilizarea aparatelor pentru cafea, știi că presiunea trebuie să fie una mare, iar cea care scade sub 18 sau 19 bari nu este potrivită deoarece cafeaua va ieși slabă și nu va fi concentrată. Cele două motive pentru care se întâmplă asta pot fi eventuale defecțiuni ale supapei de presiune sau o garnitură care nu este etanșă. 

Aparatul produce zgomote 

Știi ce nivel de zgomot produce espressorul pentru cafea în mod obișnuit, iar dacă sesizezi că acesta este mult mai zgomots decât înainte, nu neglija semnul. Vorbim despre un zgomot care se produce fie în timpul procesului de curățare internă, fie în timpul în care prepară cafeaua.

Ce ai de făcut este să îl cureți pentru că de regulă este tot o problemă a depunerii de calcar, iar dacă nici așa nu se rezolvă și în continuare scoate zgomote mult prea puternice, o idee bună este să apelezi la un service.  

Aparatul nu mai spumează 

Pentru iubitorii cafelei cu lapte, este de neconceput să își savureze cafeaua în absența acestui lichid, iar dacă observi că espressorul pentru cafea nu mai  spumează, o cauză poate să fie calcifierea duzei pentru spumare sau presiunea scăzută a aburului.

Verifică-le pe ambele și vezi ce nu este în regulă cu ele. 

Cafeaua iese diluată 

Cei care preferă o cafea tare pot avea o reală problemă atunci când aceasta este diluată și este perfect în regulă să nu îți placă să bei o cafea proastă. În cazul în care ți se întâmplă asta, este foarte posbil ca râșnița să fie setată pe un nivel minim sau aparatul să se confrunte cu deja-cunoscutele depuneri de calcar. Verifică-le pe ambele. 

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Rezervorul pentru apă se umple greu 

Dacă vezi că rezervorul pentru apă se umple mai greu decât în mod obișnuit, cauza cea mai probabilă este blocarea tubului de alimentare. Dacă nu este aceasta problema, vezi dacă supapa pompei, timer-ul sau termostatul sunt de vină.  

Cafeaua nu este caldă 

O alta problemă pe care o poata avea espressorul pentru cafea este aceea că nu reușește să încălzească apa suficient. Acest motiv poate ține de elementul de încălzire plasat în interiorul espressorului și poți verifica funcționarea lui cu ajutorul unui instrument electric de măsurare. Dacă nu ai un astfel de aparat, cel mai bine este să duci espressorul în service. 

Cafeaua curge încet 

Dacă observi curgerea extrem de încetinită a cafelei, cel mai probabil este vorba despre reziduuri de zaț acumulate, care împiedică o curgere normală. Un alt motiv îl poate reprezenta presiunea scăzută, despre care vorbeam mai sus. 

Espressorul nu pornește 

Imaginează-ți că abia te-ai trezit și ești cu gândul la savorea cafelei tale, iar aparatul nu pornește. Nu este un scenariu în care vrei să te afli, însă se poate întâmpla exact când nu te gândești. Dacă ai verificat alimentarea și nu este nicio problemă în această zonă, din păcate nu îți mai rămâne altceva de făcut decât să duci aparatul în service pentru că nu este ceva ce poți rezolva tu. 

Îngrijește corespunzător espressorul tău pentru cafea pentru a preveni cât mai bine posibilele defecțiuni!   

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
doctorulzilei.ro
Apneea în somn Apneea în somn
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si