Mirosul de pepene proaspăt tăiat i-a adunat imediat pe degustători în jurul farfuriilor. Au gustat și au regustat din cele 23 de soiuri expuse, fiecare cu arome și texturi aparte. Iar misiunea lor nu a fost una ușoară pentru că la final au dat și note.
„Noi când cumpărăm un pepene nu știm din ce soi este sau de unde pr ovine. Acum avem ocazia să degustăm, să putem asocia gusturi.”
Pepenele fără sâmburi, unul dintre sortimentele care a atras atenția
Pepenii provin atât de la Universitatea de Științele Vieții din Iași, dar și de la absolvenții care acum au propriile culturi în județele Moldovei. Unul dintre sortimentele care a atras atenția degustătorilor a fost pepenele fără sâmburi.
Vasile Stoleru, prorector USV Iași: „Foarte multe persoane care preferă să fie cât mai puțin semințe, adică să nu le simți atunci când le consu.
Copiii preferă mai ales astfel de pepeni care să nu aibă semințe sau semințele să fie cât mai puțini.”
Astfel de sesiuni de degustare îi ajută pe producători să înțeleagă mai bine ce își doresc consumatorii.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
„Vor aprecia gustul, vor aprecia forma fructului, vor aprecia tot ceea ce înseamnă calitățile gustative, ale produsului.”
Aglomerație a fost și lângă plita rece, unde pepenele roșu s-a transformat în înghețată în doar câteva minute.
„Am obținut partea omogenă, adăugăm baza pentru înghețată, care este doar lapte și smântână. Acum ne mai jucăm cu ea. ”
Producția de pepeni este mai mică anul acesta, spun fermierii, iar prețul este mai mare ca în anii trecuți.
Cu toate acestea, nimeni nu rezistă în fața unei felii de pepene roșu.