Pandemia de COVID-19 și sistarea anumitor activități a ajutat natura. Ecosistemul Mării Negre dă semne că își revine. Se pare că peștii s-au înmulțit considerabil, așa că mamiferele marine au început să înoate mai aproape de țărm pentru a se hrăni.

În urmă cu câteva zile, un grup de delfini au fost văzuți în apropiere de o barcă. Un om care se plimba, prin împrejurimi, a sărit în apă.

Delfinii nu s-au speriat de gestul bărbatului, ci au continuat să se plimbe alături de om. Delfinii s-au jucat minute în șir lângă barcă, iar oamenii au continuat să-i filmeze.

Imagini inedite la Marea Neagră. Delfinii prietenoși au înotat alături de oameni

delfini marea neagră

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„Se vede în primul rând în comportamentul delfinilor, vin la mal, vin tot mai des și în număr tot mai mare. Marea Neagră are o capacitate trofică mare, are cinci fluvii care aduc substanțe trofice pentru diferite specii, cum este scrumbia. Condițiile sunt ideale pentru reproducere și am rezolvat și cu poluarea pentru că acesta a fost un factor important. La rândul lor, pescarii recunosc că anul acesta au adus la mal unele dintre cele mai mari capturi.

În plase, s-au prins chefali, hamsie, stavrid și scrumbie. Am observat inclusiv la taliene că în primăvara asta a fost foarte multă hamsie.Calcanul, până în 15 aprilie, s-a prins destul de bine. Au început să se refacă stocurile de pește datorită faptului că nu a mai fost poluare. Poate și traficul în Marea Neagră a fost mai scăzut. S-a văzut faptul că este din ce în ce mai mult pește.”,
a explicat Adrian Bâlbă, director al complexului Delfinariu Constanța.

Citeste si: Măsuri drastice anunțate în Bulgaria, după ce numărul cazurilor de coronavirus a crescut

Citeste si: ȘOCANT! Ce a spus fiul lui Brigitte la Poliție după ce a fost acuzat că și-a bătut mama și i-a furat mașina! ”Nu mă cheamă Pastramă, sunt un orfan exportat la București de la 14 ani”

Citeste si: Răsturnare de situație! Brigitte Pastramă a fost bătută de fiul său, nu de soț! Primele declaraţii: "S-a drogat si m-a jefuit. Mi-au furat chiar şi maşina"

Citeste si: S-a anuntat al doilea val de infectari cu coronavirus: "Initial am estimat ca se va intampla toamna sau iarna. Estimarea s-a dovedit a fi gresita."


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si