Delfinii au apărut în apele Dunării, iar  specialiștii cred că au plecat în căutare de hrană.

Citește și: Mărturia cutremurătoare a unui turist român care a asistat la atacul rechinului din Hurghada

În ultima perioadă au avut loc tot mai multe schimbări climatice și nu numai. După ce omenirea s-a confruntat cu pandemia, războiul, acum urmează o serie de cutremure în diferite țări.

În Marea Neagră a fost observat un fenomen nemaiîntâlnit în privința delfinilor.

Imagini inedite cu delfinii

Delfinii sunt considerați mamifere extrem de inteligente și reușesc să fure ochii oricărei persoane. Ei trăiesc și în Marea Neagră, dar au început să facă un lucru ciudat, față de activitatea din trecut.

Turiștii i-au filmat imediat în timp ce aceștia făceau salturi. Mamiferele au fost văzute în timp ce migrau în apele Dunării. Specialiștii consideră că războiul din Ucraina i-a afectat extrem de mult, astfel că au mers să caute hrană în alte zone.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: Virusul care ne lasă fără delfini

„Este un fenomen destul de rar. Prezența lor în Dunăre este cel mai probabil legată de hrană, ei sunt în căutarea hranei”, a spus Adrian Filimon, cercetător științific INCDM.

Dacă delfinii găseau hrană în Marea Neagră, loc în care se află de mulți ani, ei ar fi migrat acum în alt loc pentru a găsi mâncare.

Scrumbia se poate găsi încă de la sfârșitul toamnei, nu ca înainte, doar după februarie, astfel că efectele încălzirii globale se simt și este dramatic.

Citește și: Au sărbătorit 1 iunie cu delfinii

„De obicei, ei nu intră în Dunăre, pescuiesc în mare. Scrumbia, de exemplu, acum e… A început cumva migrația, şi din cauza asta. Când iernile erau mai grele, acum 10, 15 ani, scrumbia începea undeva după jumătatea lunii februarie, martie, acum în noiembrie, în decembrie, avem deja scrumbie. S-a schimbat. Încălzirea globală se simte”, a precizat Eduard Acsente, ghid de turism.

De când a pornit războiul Rusia-Ucraina, specialiștii au anunțat că aproximativ 5.000 de delfini ar fi murit în Marea Neagră. Cauza principală ar fi fost zgomotul puternic produs de navele de război, dar și lipsa de hrană.

Citește și: O adolescentă a murit după ce a fost atacată de un rechin. Aceasta și-a găsit sfârșitul înotând într-un râu


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si