Close sidebar
Close sidebar

Varianta Delta Covid-19 domină Europa. Anunțul autorităților

Varianta Delta Covid-19 face ravagii. Noua mutație se răspândește rapid în Europa şi a devenit tulpina dominantă în mare parte a acestei regiuni. Autoritățile au făcut noi anunțuri.

Georgiana Balaban,

Delta face ravagii în Europa. [Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Centrul European de Prevenţia şi Controlul Bolilor (ECDC) a transmis că varianta Delta se răspândește rapid în Europa. Potrivit ECDC, date provenind de la Filiala europeană a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) şi de la Centrul European de Prevenţia şi Controlul Bolilor, arată că, în perioada 28 iunie-11 iulie, varianta delta era dominantă- în 19 dintre cele 28 de ţări care secvenţiază în mod suficient.

Citeste si: Incredibil! Regiunea cu peste 40 de milioane de cazuri de coronavirus

În 19 țări varianta indiană era prezentă în proporţie de 68.3%. Noua variantă Sars-Cov-2 a depăşit varianta britanică (alfa), prezentă în proporţie de 22,3% în regiune. Având în vedere tendinţa actuală, varianta indiană urmează să devină tulpina dominantă în întreaga lume în lunile următoare.

Ea a fost identificată în toate statele europene, precizează ECDC.

Delta „va continua să se răspândească şi să înlocuiască celelalte variante aflate în circulaţie, dacă nu apare o nouă tulpină, mai agresivă”, avertizează centrul.

„Mai avem mult până să ieşim din pandemie, iar din păcate în numeroase ţări din regiunea noastră (Europa) observăm o creştere semnificativă a cazurilor legate de răspândirea variantei delta, extrem de transmisibilă”, declară directorul OMS Europa Hans Kluge.

Delta face ravagii la nivel mondial

„În pofida eforturilor considerabile ale statelor din regiune de a vaccina oamenii din întreaga regiune, milioane de persoane sunt nevaccinate în continuare şi riscă, astfel, să ajungă la spital”, avertizează el.

Citeste si: 90% dintre adulții britanici au anticorpi pentru Covid-19

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

„Vestea bună este că datele arată clar că o vaccinare completă reduce semnificativ riscul unei îmbolnăviri grave şi morţii”, apreciază el şi îndeamnă „oamenii să se vaccineze, atunci când chemaţi să facă acest lucru”.

„Trebuie să rămânem atenţi şi să continuăm să dăm dovadă de bun simţ, pentru a împiedica răspândirea virusului”, îndeamnă directoarea ECDC Andrea Ammon.

„Asta înseamnă să ne vaccinăm complet imediat ce avem posibilitatea şi să respectăm distanţarea socială, să ne spălăm pe mâini, să evităm locurile aglomerate şi să purtăm o mască dacă este necesar. Acestea sunt măsurile care ştim că funcţionează pentru a ne proteja pe noi şi pentru a-i proteja pe ceilalţi. Trebuie să le considerăm drept «măsuri anticarantină», pentru că ele pot ajuta la împiedicarea răspândirii bolii fără să se închidă părţi largi ale societăţii”, subliniază ea.

Varianta Delta domină Europa. [Sursa foto: PixaBay]

Ele recomandă totodată în mod puternic desfăşurarea vaccinurilor anticovid în vederea vaccinării tuturor grupurile eligibile.

Acolo unde se răspândeşte varianta indiană, implementarea intensă a măsurilor actuale în domeniul sănătăţii publice- inclusiv accesul sporit la testare- este necesar în vederea controlării transmiterii covid-19, mai ales în ţări în care nivelul vaccinării în curs nu este suficient de mare.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Numărul cazurilor de covid-19 a crescut săptămânal, în ultima lună, în Europa.

Citeste si: Țara care a raportat peste 12.500 de cazuri noi de COVID-19

Numărul îmbolnăvirilor a crescut în toate categoriile de vârstă, însă la categoria de vârstă 15-24 de ani a crescut de cinci ori în ultima lună.

„OMS recomandă ţărilor să crească accesul la testarea gratuită, să lărgească secvenţierea, să încurejeze plasarea în carantină a contacelor şi izolarea cazurilor confirmate, să consolideze urmărirea contactelor pentru a rupe lanţul transmiterii şi să se asigure că persoanele cu cel mai mare risc se vaccinează”, transmite Kluge ţărilor care relaxează măsurile anticovid în domeniile sănătăţii publice şi social.

Citeste si: Varianta Delta, multe decese și spitalizări! INSP, avertisment dur: „Reimpunerea restricțiilor...”

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI