Close sidebar
Close sidebar

Descinderi la Stamora Moravita. Toti angajatii politiei de frontiera, dusi la audieri! 9 politisti au fost retinuti

Au transformat vama într-o afacere extrem de bănoasă pentru propriul portofel. Sunt acuzaţiile pentru care ofiţerii anti-corupţie au blocat trecerea, de la Stamora Moraviţa. Toţi angajaţii poliţiei de frontieră, de la agenţi, până la şefi au fost săltaţi şi duşi.. la audieri. Pană la această oră, 9 poliţişti de frontieră au fost reţinuţi. Anchetatorii vorbesc despre, o caracatiţă infracţională, cu ramificaţii... la nivel înalt.

,


DISTRIBUIE
acest articol

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

"Nu ati luat mita? Nu, absolut niciodata. Atunci de ce v-au rdicat? Nu stiu, nu mi-au spus. Alti colegi au luat bani? Nu.

Ofiterii DGA insotiti de jandarmii de la Brigada Speciala au descins, in aceasta dimineata, in vama Moravita imediat dupa ce s-a efectuat schimbul de tura. Oamenii legii spun ca monitorizau gruparea infractionala din care faceau parte si politisti de frontiera de aproximativ doi ani.

Exista inregistrari in timp ce vamesii imparteau banii obtinuti din contrabanda.

Nu s-au invatat minte? Daca in 2011, descinderile de amploare au zguduit vama din temelii, se pare ca unii vamesi au preluat stafeta spagii, imediat ce apele s-au linistit.  

"Ai luat mita? Nu, nu am luat! Ati luat mita? Cati bani ati luat? Ce faceati cu spaga?"

Caracatita din vama era bine pusa la punct, astfel ca afacerea ilegala mergea ca unsa.
Agentii de la frontiera primeau bani ca sa inchida ochii la contrabanda cu tutun, spun procuorii, iar tarifele ajungeau la o suta de euro, pentru un singur transport. Si pentru ca ban cu ban se face averea, angajatii de la punctul Stamora Moravita nu se dadeau in laturi nici de la maruntisuri. Cu acelasi avant acceptau chiar si monede de 1 euro, pe care le cheltuiau la magazinul alimentar al vamii.


Alex Florenta, procuror sef DIICOT Timisoara (DESCINDERI 2): S-a constatat de asemenea activitati de contrabanda cu produse de lux, in speta ceasuri, care erau introduse in Romania fara plata taxelor vamale tot cu sprijinul lucratorilor de politie.

800 de mii de lei ar fi obtinut numai din afacerile cu ceasuri de lux.  In plus,. sprijineau traficul de migranti si, contra cost, ii lasau pe urmaritii general sa iasa din tara.
Printre cei dusi la audieri se numara si seful de punct, dar si mai multi sefi de tura. Procurorii spun ca subalternii care nu declarau mita erau mustrati ori mutati pe fasia verde.   Aminteam, mai devreme, de uriasele descinderi care au zguduit vama Moravita, in urma cu cinci ani.

Februarie, 2011. Procurorii aveau dovezi clare ca prin  punctele de frontiera din vest se fac bani frumosi, cum au demonstrat-o, de altfel, si averile impresionante ale unora dintre cei filati. In urma operatiunii, 68 de politisti de frontiera, vamesi si contrabandisti au fost condamnati cu suspendare, 17 dintre ei, cu executare, iar 3 au fost achitati.





Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI