Suspiciunea de la care a pornit ancheta de proportii e strigatoare la cer! Mai multi studenti, printre care si cativa de la Medicina, ar fi platit bani grei ca sa treaca examenul de licenta. Altfel spus, fara niciun fel de remuscare, profesori si chiar doctori in functie, ar fi inchis ochii in fata nestiintei contra unei sume de bani, facilitandu-le, prin obtinerea diplomelor, un loc in spital.

Anchetatorii spun ca reteaua bine pusa la punct se intindea pe doua judete: Arad si Timis, in universitati cheie. Banii erau plasati destinatarului prin intermediul unor case de schimb valutar, din vecinatatea facultatilor, pentru a nu da de banuit. In schimbul sumelor, studentii primeau raspunsurile la testele grila, prin sms, cu ajutorul unor informaticieni. Mai mult, se pare ca unii dintre cetatenii straini promovati nu stiau nici macar limba romana.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Ce făcuse șoferul strivit de tramvai în București chiar înainte de tragicul accident. ANIMAȚIE GRAFICĂ cu momentul impactului- wowbiz.ro

7 ore au stat anchetatorii in casa acestui profesor universitar. Timpul imens s-a scurs numarand banconta cu bancnota suma uriasa gasita in locuinta lui: 200 de mii de euro.

In timp ce fiul isi apara tatal, anchetatorii spun ca in imobilul perchezitionat au gasit plicurile cu numele studentilor straini si sumele pe care le-ar fi achitat profesorului. Suspectul a fost unul dintre cei mai buni chirurgi din tara.

Fost presedinte al Societatii Romane de Chirurgie Oro-Maxilo-Faciala, a predat cursuri la Universitatea de Medicina din Timisoara. In prezent, are o clinica privata. Conducerile universitatilor la care au fost descinderile sustin ca nu au nicio legatura cu faptele suspectilor.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si