Close sidebar
Close sidebar

Descoperă care sunt activitățile preferate ale copiilor cu vârste cuprinse între 3-7 ani în prezent

Când ești mic, lumea este un loc plin de aventuri și tot felul de descoperiri fascinante, iar în cazul copiilor cu vârste între 3 și 7 ani, fiecare zi este o nouă oportunitate de a explora și a învăța prin joacă.

Redactia Stirile Kanal D,

Activitățile preferate ale copiilor cu vârste cuprinse între 3-7 ani

[Sursa foto: Lucas Alexander / Unsplash.com]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Dacă vrei să afli care sunt activitățile care îi captivează cel mai mult pe cei mici, ai ajuns unde trebuie, pentru că acest articol ți-a pregătit cele mai bune opțiuni pe care le poți pune în practică alături de copilul tău, pentru a învăța împreună!

Iată ce activități preferă cel mai mult copiii între 3 și 7 ani

1. Jocurile de rol

Nimic nu îi bucură mai mult pe copii decât să-și folosească imaginația și să intre în pielea personajelor preferate. Fie că se prefac că sunt supereroi salvând lumea, fie că își imaginează că sunt bucătari pricepuți pregătind prăjituri delicioase, acest tip de activități îi ajută să-și dezvolte semnificativ creativitatea, împreună cu abilitățile sociale.

2. Construcțiile Lego

Pentru cei mici, construcția de piese Lego este mai mult decât un simplu hobby, fiind o adevărată aventură în ceea ce privește lumea construcțiilor și a designului.

Cu fiecare piesă plasată cu grijă, aceștia își dezvoltă abilitățile motorii și înțelegerea spațială, dar și răbdarea și creativitatea, având ocazia să aranjeze piesele după bunul plac, obținând diferite rezultate.

3. Desenul

În continuare, o altă metodă prielnică de a-și dezvolta imaginația și dibăcia, iubită de copiii din toată lumea, este desenul. Dacă îi pui la dispoziție un pachet de creioane cerate și câteva foi sau o carte de desenat, ai fi surprinsă de rezultatul pe care cel mic îl poate obține! În acest sens, pe Autograf.ro

găsești o gamă largă de astfel de produse, din care poți alege exact ceea ce îți dorești pentru copilul tău, ținând cont de vârstă.

4. Poveștile și cărțile ilustrate

Pentru copii, fiecare pagină dintr-o carte este o aventură nouă, deoarece poveștile captivante și cărțile ilustrate îi transportă într-o lume magică și îi ajută să își dezvolte imaginația și abilitățile lingvistice. Citește-le povești înainte de culcare și te vei convinge singur/ă ce impact poate avea acest simplu obicei asupra dezvoltării lor!

5. Jocurile în aer liber

Nimic nu se compară cu bucuria pe care o simt copiii atunci când se joacă în aer liber, iar aici poate fi vorba de plimbările în parc, săritul în bălți sau chiar construirea de castele din nisip pe plajă. Toate aceste activități îi ajută să își consume energia în mod sănătos și să se bucure de natură.

6. Jocurile de societate

Nu în ultimul rând, chiar și acum, în era tehnologiei, jocurile de societate rămân o activitate îndrăgită printre copii. De la jocuri de memorie și puzzle-uri la jocuri de strategie, acestea îi ajută pe cei mici să-și dezvolte abilitățile cognitive, să învețe să coopereze, dar și să se distreze în același timp. Așadar, oferă-le celor mici șansa să se bucure și de un astfel de joc, la care poți participa chiar și tu!

Prin urmare, dacă te întrebi cum să îi ții ocupați și fericiți pe cei mici, nu trebuie să te duci prea departe, deoarece lucrurile mărunte îi fac cu adevărat fericiți, iar cu aceste activități, veți avea parte de momente deosebite împreună.

 

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

 

 

Citeste si: Statul român oferă suma de 700 de lei pentru femei! Care sunt criteriile necesare?- kfetele.ro

Citeste si: Adevărul dureros al morții artistului Liam Payne. Ce au descoperit autoritățile- radioimpuls.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI