Close sidebar
Close sidebar

Descoperă toate instrumentele utilizate în endodonție

Reușita tratamentului endodontic din prima este obiectivul fiecărui medic endodont în parte. Acest lucru îi permite să economisească timp prețios, material și, în plus, se evită disconfortul în cazul pacientului.

Alexandra Bercea,

Descoperă toate instrumentele utilizate în endodonție


DISTRIBUIE
acest articol

Endodonția este specialitatea stomatologiei care se ocupă de diagnosticarea bolilor pulpei dentare și se efectuează în cazul dinților fracturați, cu carii profunde și ireversibile. Și de ce are nevoie un medic endodont pentru a efectua acest tratament? Instrumente pentru endodonție care pot fi achiziționate de pe https://dentequip.ro/! Tratamentul de canal poate fi efectuat cu instrumente manuale sau rotative.

În stomatologia modernă, utilizarea barajelor de cauciuc este o necesitate pentru fiecare intervenție chirurgicală dentară. Utilizarea sa de rutină va contribui în mare măsură la succesul majorității tratamentelor dentare. Plasarea barajului durează câteva minute, dar beneficiile sunt ușor de observat. Barajul de cauciuc este esențial pentru controlul umidității, îmbunătățirea vizibilității și protejarea zonelor orale și linguale ale cavității bucale. În acest fel, medicul dentist obține un câmp de vizibilitate mai mare și o protecție optimă a zonei, ceea ce face ca operația să fie mult mai eficientă. 

În endodonție, majoritatea materialelor sunt utilizate pentru pregătirea cavității, dar este important să ne amintim instrumentele și materialele fundamentale pentru sigilarea sau obturarea cavității dentare. De aceea, mai jos vom prezenta toate instrumentele endodontice pentru un tratament cu rezultate excelente.

Instrumente endodontice pentru explorare și diagnosticare

Citește și: Zâmbește cu încredere cu ajutorul noilor tratamente stomatologice

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Discurile de diagnostic permit gestionarea informațiilor despre utilizarea acelor rotative și manuale, controlând gradul de uzură al instrumentelor.

Discurile se pot steriliza, astfel încât ramân pe instrument de la prima până la ultima utilizare, menținâd informațiile despre uzul acestora.

Acele rotative

Unele dintre cele mai importante instrumente folosite de medicii dentiști sunt piesele de mână, care sunt utilizate pentru a fora dintele și pentru a accesa peretele camerei pulpare și canalele radiculare. Aceste piese de mână pot fi dotate cu o varietate de freze și accesorii diferite, precum acele rotative, care sunt utilizate pentru a modela si curata cele mai inaccesibile zone ale dintelui. 

Acele extractoare de nervi

Acele extractoare de nervi sunt instrumente utilizate pentru a scoate nervii. Acest instrument nu este utilizat pentru a lărgi canalele. Extractorul de nervi este format dintr-un vârf metalic care are o formă conică cu solzi metalici. Datorită acestei structuri, extractorul de nervi poate intra în canal, dar când iese, se agață de țesutul pulpar, îl trage și îl extrage din canal. De aceea, se folosește un extractor de nervi mai mare care poate intra în canal într-un mod flexibil. Acesta trebuie să intre întotdeauna în canal fără probleme, pentru că, dacă nu o face, riscul de rupere crește considerabil.

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Acele K-files

Scopul acelor K-files este de a lărgi canalele dintelui. Acest tip de ac este introdus în canale puțin câte puțin, în timp ce se aplică presiune pe fiecare perete, astfel încât frecarea să lărgească canalul. Procesul se repetă până când diametrul canalului este suficient de mare. În plus, acest proces nu trebuie efectuat prea repede pentru a da timp canalului să se extindă corespunzător. Interiorul canalului trebuie curățat întotdeauna în timpul operației.

Citește și: 3 obiceiuri de igienă dentară care te vor ajuta să ai dinți sănătoși mai mult timp

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI